Izvor: eKapija | Utorak, 16.04.2019.| 15:44
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Hrvatska sa više od milijardu evra drugi najveći investitor u BiH

Direktor Agencije za unapređenje stranih investicija BiH (FIPA) Gordan Milinić rekao je juče, 15. aprila, u Zagrebu da Hrvatska zauzima drugo mjesto na listi zemalja investitora u BiH sa uloženih 1,182 mlrd EUR, što predstavlja 17,2% od ukupnih investicija registrovanih do sada.

Iz FIPA-e je saopšteno da je Milinić na Međunarodnoj investicijskoj konferenciji Zagreb invest 2019 istakao da veliki broj hrvatskih kompanija uspješno posluju u BiH kao što su Atlantic grupa, Belupo, Vindi, Kraš, Dukat, INA i mnoge druge.

Milinić je pozvao prisutne investitore da ulažu u BiH, ističući da je FIPA glavna adresa u BiH za strane investitore koja im pomaže da realizuju svoju investiciju.

On je na konferenciji govorio o mogućnostima ulaganja u BiH, atraktivnim sektorima i mogućnostima koje BiH nudi stranim investitorima, procesima koji se sprovode s ciljem reforme poslovnog ambijenta, te trendovima rasta stranih investicija u BiH.

Predstavljeni su projekti BiH koji su izazvali veliki interes kod prisutnih investitora, koji su tražili dodatne informacije o poslovnom ambijentu za strane ulagače od nadležnih predstavnika.

Konferenciji, koja je privukla veliki broj stranih investitora, predstavnika industrije, trgovine i finansijskog sektora, te predstavnika vlasti zemalja regiona, prisustvovali su i predsjednik Privredne komore Federacije BiH Marko Šantić, načelnik Opštine Posušje Branko Bago, te direktor Regionalne razvojne agencije za Hercegovinu Mirna Jelčić.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.