Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 15.04.2019.| 12:17
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Više od 20.000 posjetilaca na sajmu namještaja Sarajevo4Walls

U nedjelju, 14. aprila, spuštena je zavjesa na najveći privredni događaj u Bosni i Hercegovini u sferi namještaja i prateće industrije - Međunarodni sajam Sarajevo4Walls koji se održao od 11. do 14. aprila u Zetri na prostoru od 10.000 m2 u dvije sajamske hale.

Na sajmu se predstavila cijela drvna industrija – od primarne prerade drveta do izrade finalnih proizvoda, kao i sva prateća industrija za uređenje enterijera i eksterijera.

Sajam je za četiri dana posjetilo preko 22.000 posjetilaca, kako iz Bosne i Hercegovina tako i iz cijele Europe.

Kako navode organizatori, sajam je ostvario značajan iskorak u povećanju sajamskih kapaciteta na 10.000 m2 i tako postao najveća i najznačajnija manifestacija specijalizovana za namještaj i prateću industriju u BiH, te u pravcu programskog djelovanja organizacijom B2B i B2C poslovnih sastanaka izlagača sa potencijalnim kupcima iz BiH, regiona i Europe.

Veliko interesovanje posjetilaca su izazvali brendovi poput KARE design, Natuzzi, Inside, Viva, Minalli, Elgrad, Kadex design, Malagić ali i mnogi drugi izlagači.

Dodijeljenje su i nagrade za izlagače na sajmu od strane stručnog žirija. Nagradu za dizajn izložbenog prostora dobila je kompanija Sella (BiH) dok je specijalnu nagradu za inovativnost dobila kompanija Secom (BiH).

Drugi dan sajma održan je i stručno edukacioni panel na temu Namještaj kao proizvod u fokusu profesionalnog i stručnog djelovanja sa različitih aspekata pozicija radnih zadataka i aktivnosti.

Pokrovitelj sajamske manifestacije je bilo Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo.

Osim toga, organizatori sajma Sarajevo4Walls su nastavili sa humanitarnim radom, te su sakupili odgovarajuća sredstva za pravljenje Roditeljske kuće u Tuzli – kuća za boravak djece oboljele od karcinoma i njihovih roditelja nakon primljenih terapija i za rad TV emisije "Ispuni mi želju" koja pruža pomoć ugroženoj populaciji u cijeloj Bosni i Hercegovini.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.