Izvor: Tanjug | Ponedjeljak, 15.04.2019.| 11:21
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ljetovanje u Hrvatskoj skuplje od Kipra, Turske i Španije - Za sedam dana 3.500 EUR

Sedmodnevni odmor u Zadru je skuplji nego u Pafosu na Kipru, Marmarisu u Turskoj, Majorci i Kosti del Sol u Španiji, kao i u bugarskom odmaralištu Sani bič, pokazalo je istraživanje koje je sproveo britanski tabloid San.

Hrvatska dijeli sudbinu većine mediteranskih zemalja koje se bore sa padom potražnje u odnosu na prošlu godinu i zbog toga dolazi do spuštanja cijena čak i do 20%, pa poskupljenje od 12,7% u Zadru itekako bode oči, navodi hrvatski Večernji list koji se bavio temom istraživanja britanskog tabloida.

Večernji navodi da se u Hrvatskoj može ljetovati za manje od 3.500 EUR, odnosno koliko je San procijenio da sedmodnevno ljetovanje u Hrvatskoj košta.

Mimo toga, ističe hrvatski list, jadranske cijene su posebna priča i gotovo da nema nikog ko je ljetovao na hrvatskim obalama, a da se kući nije vratio sa osjećajem da je nešto negdje platio previše.

Kapućino od 6 EUR, kilogram grožđa za 10, hamburger za 22, sendvič od 13,5 EUR, samo su neke od "podivljalih" ljetnjih cijena na Jadranu, piše Večernji list.

Naduvane cijene, ocijenio je San, dio su jadranskog folklora, ali za direktora Hrvatske organizacije turizma Veljka Ostojića, istina o cijenama ipak ima više lica.

- Svako poređenje s konkurencijom dobro je kako bi nam pokazalo kontekst tržišta na kojem svi zajedno radimo. Iako mi ne bi trebalo da se borimo s konkurecijom cijenama, već kvalitetom, koji onda dopušta nešto više cijene, ne smijiemo sebi da dopustimo da percepcija Hrvatske bude da smo preskupi. Ono čega moramo svi da budemo svjesni jeste da imamo najveći PDV na Mediteranu i da u tim uslovima imamo jako ograničen manevarski prostor kod određivanja cijena - rekao je Ostojić za Večernji.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.