Izvor: Capital | Nedjelja, 14.04.2019.| 19:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na Sarajevo Business Forum stiže 50 velikih investitora iz Savjeta za saradnju zemalja zaliva

(Foto: Anton Gvozdikov/shutterstock.com)
Brojna delegacija od 50 privrednika iz zemalja Zaljevskog vijeća za saradnju (Gulf Cooperation Council – GCC) najavila je dolazak na Sarajevo Business Forum 2019

U delegaciji će biti rukovodioci nekih od najznačajnijih korporacija iz ovog dijela svijeta. Najavljene korporacije članice su THIQAH – Biznis foruma Islamske razvojne banke (The Islamic Development Bank Group Business Forum).

Investitori su izrazili interes za projekte iz oblasti turizma, građevinarstva, industrijskog investiranja, infrastrukture i poljoprivredne proizvodnje, kao i oblasti proizvodnje plastike, metala i boja.

Islamska razvojna banka kao većinski vlasnik i dioničar BBI Banke je osnovala THIQAH Business Forum s ciljem uspostavljanja jedinstvene i inovativne platforme koja će omogućiti privrednicima međusobno uvezivanje i time stvaranje novih poslovnih mogućnosti.

Radi unapređenja poslovanja i s privrednicima iz Bosne i Hercegovine, 2018. godine je potpisan Memorandum o razumijevanju Biznis foruma IsDB-a i BBI banke, koji podrazumijeva i promoviranje investicijskih prilika putem Sarajevo Business Foruma, ali i Sarajevo Halal Faira.

Na ovogodišnjem jubilarnom Sarajevo Business Forumu će uime Islamske razvojne banke i njenih članica prisustvovati delegacija s više od 50 velikih investitora iz privatnog sektora, koju će predvoditi Oussama Kaissi, generalni direktor Islamske korporacije za osiguranje investicija i izvoza (ICIEC).
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.