Izvor: Indikator | Subota, 13.04.2019.| 14:54
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kina će u Hrvatskoj graditi novi stadion Kantrida i željezničku prugu Rijeka-Zagreb

(Foto: Edhar/shutterstock.com)
Hrvatsko ministarstvo zdravstva, HŽ Infrastruktura i još tri hrvatske tvrtke potpisale su u petak, 12. aprila, u Dubrovniku sporazume o saradnji s kineskim poslovnim partnerima, među kojima su i projekti gradnje stadiona na Kantridi i razvoja željezničke pruge Zagreb-Rijeka.

Hrvatski ministar privrede, poduzetništva i obrta Darko Horvat siguran je da će se potpisani sporazumi pretočiti u konkretne ugovore. Kina je spremna ulagati u Hrvatsku i tako ući u srednju i istočnu Evropu, naglasio je Horvat.

Kineska tvrtka Top International Engineering Corporation (TIEC) potpisala je s hrvatskim partnerima dva ugovora - s tvrtkom Stadion Kantrida o saradnji na projektu izgradnje novog nogometnog stadiona u Rijeci s pratećim sadržajima, hotelom i biznis centrom, te sa tvrtkom Eco Consult o saradnji na projektima korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem smanjenja emisije štetnih plinova.

- Za godinu dana bi trebali potpisati i konkretan ugovor o realizaciji projekta izgradnje nogometnog stadiona prema UEFA-inim standardima, hotela i poslovnog centra u Rijeci, a saradnja se možda proširi i na izgradnju marine - izjavio je generalni direktor tvrtke Stadion Kantrida Luka Ivančić.

HŽ Infrastruktura je s partnerima China Railway Eryuan Engineering Group Corporation i China Road and Bridge Corporation uspostavila saradnju u području prometa, tačnije na projektu željezničke pruge Rijeka-Zagreb te mediteranskog koridora.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.