NavMenu

Raiffeisen zainteresovan za kupovinu Budapest Bank

Izvor: Indikator Petak, 12.04.2019. 13:06
Komentari
Podeli
(Foto: quka/shutterstock)
Raiffeisen Bank International (RBI) pokazuje interes za moguću privatizaciju mađarske Budapest Bank.

- Strategija i portfolio Budapest Bank mogu biti dobra alternativa strategiji organskog rasta - rekla je portparolka RBI u četvrtak za Reuters.

Sinergija od mogućeg spajanja dvije banke mogla bi dovesti do povećanja obima kredita u regiji i povećati vrijednost mađarske podružnice. Konkurent RBI-ija Erste Group, koji je takođe snažno zastupljen u istočnoj Evropi, ranije je signalizirao interes za moguće preuzimanje Budapest Bank.

Mađarska je bila prvo strano tržište za RBI. Austrijanci i njihova mađarska kćerka danas su peta po veličini banka u zemlji po obimu kredita.

U razgovorima sa bankama, mađarska vlada želi saznati koja bi se cijena mogla dobiti prodajom Budapest Bank i može li se postići barem cijena koju je država platila prije nekoliko godina. Mađarska je kupila Budapest Bank 2015. od finansijske divizije General Electrica za 620,6 mil EUR.


Rezultati bi trebali biti na stolu do kraja juna, navodi se u zvaničnoj publikaciji objavljenoj u januaru. Prema planovima premijera Viktora Orbana, najmanje 50 odsto bankarskog sektora trebalo bi da ostane u mađarskom vlasništvu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.