NavMenu

"Baščaršijske noći 2009": U okviru programa "Nikad izvan vremena" održat će se koncert show benda "MP Revival", 16.07.2009. godine u Kolobara hanu

Izvor: eKapija Srijeda, 15.07.2009. 14:11
Komentari
Podeli

Na Festivalu "Baščaršijske noći 2009" u okviru programa "Nikad izvan vremena" nastupiće "MP Revival" – show band Muzičke produkcije BHRT-a, u četvrtak, 16. jula, u Kolobara hanu u 21 sat. Bend će sa vokalnim solistima: Aidom Mušanović, Milanom Milidragom, Draganom Glumac, Jakšom Jurjevićem, i Romeom Nikolićem izvesti poznate svjetske pop – rock klasike.

"MP Revival" – show band Muzičke produkcije BHRT je formiran u periodu april/maj 2009. godine isključivo za potrebe RTV programa javnih servisa. Ukidanjem Plesnog orkestra RTSA 1992. godine Muzička produkcija i programske redakcije javnih servisa nisu imali na raspolaganju oficijelni zabavno-muzički ansambl za pokrivanje oblasti pop-rock muzike. Zbog finansijskih poteškoća, a u velikoj mjeri i nemanja sluha i volje, ovaj procjep je predugo trajao.

Idejni vođa, stilski kreator i osnivač ansambla "MP Revival" je Nikola Foretić, rukovodilac Muzičke produkcije BHRT. Band je u osnovi jezgro malog plesnog orkestra i u svojoj pionirskoj fazi je sačinjen od pet vrsnih umjetnika: Adnan Mušanović - umjetnički rukovodilac, muzički producent, aranžer i klavijaturista, Faik Lačević – bubnjevi, Asmir Isabegović - bas gitara, Mario Raos - električna gitara, Tomislav Karača - tenor sax.

Stalni članovi su takođe i Aida Mušanović - vokal i klavir i Jakša Jurjević – vokal. Sastav je prezentiran muzičkim redakcijama i menadžmentu na "Svečanom promotivnom koncertu" 08. juna 2009. godine u Velikom studiju Muzičke produkcije, te u programu BHR1 i BHT1. Prvi, briljantan javni nastup održan je u Neumu 10. juna 2009. godine, a sarajevska promocija je u okviru festivala "Baščaršijske noći".

Ulaz na sve programe Baščaršijskih noći je slobodan. Ostale informacije se mogu dobiti putem telefona 216 – 167 (JU Sarajevo art).

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.