NavMenu

Calzedonia u julu počinje rad u Gradišci - Investicija vrijedna 15 mil EUR donosi posao za 500 radnika

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2019. 09:50
Komentari
Podeli
(Foto: gnohz/shutterstock.com)
Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci, što je investicija vrijedna 15 mil EUR, rekao je eKapiji gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na ovogodišnjim Danima Gradiške u Beogradu.

Adžić je naveo će u objektu Calzedonie od 11.000 m2 biti zaposleno 500 radnika, a već 100 je na obuci.

- U ovoj zoni, inače, već radi 10 kompanija koje zapošljavaju 500 radnika i naš cilj je da privučemo što više ulagača i doprinesemo privrednom rastu Gradiške - istakao je Adžić za eKapiju.

Kaže da su krenule aktivnosti i na formiranje poslovne zone Liman od 400 ha neposredno uz put Gradiška-Banjaluka, koja bi kao slobodna ekonomska zona bila veliki adut ne samo Gradiške, več i BiH. To je, navodi, ogromna investicija, i tražiće strateškog partnera. Sada je toku pribavljanje urabnističko-tehničke dokumentacije.

Poslovna zona Liman bi zaživjela nakon što se izgradi most na Savi.

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu, Adžić je za eKapiju rekao da rade rekonstrukciju i dogradnju kanalizacije, kao i gradnju glavnog gradskog prečistača. Gradiška će, kako je naveo, za dvije do tri godine biti jedini grad u BiH koji će imati riješenu kompletnu kanalizacionu mrežu na prostoru grada i prigradskih naselja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.