NavMenu

Calzedonia u julu počinje rad u Gradišci - Investicija vrijedna 15 mil EUR donosi posao za 500 radnika

Izvor: eKapija Petak, 12.04.2019. 09:50
Komentari
Podeli
(Foto: gnohz/shutterstock.com)
Tokom jula Calzedonia će završiti gradnju pogona u Agroindustrijskoj zoni Nova Topola u Gradišci, što je investicija vrijedna 15 mil EUR, rekao je eKapiji gradonačelnik Gradiške Zoran Adžić na ovogodišnjim Danima Gradiške u Beogradu.

Adžić je naveo će u objektu Calzedonie od 11.000 m2 biti zaposleno 500 radnika, a već 100 je na obuci.

- U ovoj zoni, inače, već radi 10 kompanija koje zapošljavaju 500 radnika i naš cilj je da privučemo što više ulagača i doprinesemo privrednom rastu Gradiške - istakao je Adžić za eKapiju.

Kaže da su krenule aktivnosti i na formiranje poslovne zone Liman od 400 ha neposredno uz put Gradiška-Banjaluka, koja bi kao slobodna ekonomska zona bila veliki adut ne samo Gradiške, več i BiH. To je, navodi, ogromna investicija, i tražiće strateškog partnera. Sada je toku pribavljanje urabnističko-tehničke dokumentacije.

Poslovna zona Liman bi zaživjela nakon što se izgradi most na Savi.

Govoreći o ulaganju u infrastrukturu, Adžić je za eKapiju rekao da rade rekonstrukciju i dogradnju kanalizacije, kao i gradnju glavnog gradskog prečistača. Gradiška će, kako je naveo, za dvije do tri godine biti jedini grad u BiH koji će imati riješenu kompletnu kanalizacionu mrežu na prostoru grada i prigradskih naselja.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.06.2024.  |  Energija, Industrija

Zenički TPS u novi objekat uložio 5 mil KM - Poslovi dogovoreni i za 2025, najavljena nova zapošljavanja

Zenici je otvoren novi proizvodno-poslovni objekat kompanije TPS u Raspotočju. Ova kompanija, koja trenutno zapošljava 18 radnika, je nakon dvadeset godina rada i poslovanja sve to krunisala izgradnjom i otvaranjem novog multifunkcionalnog objekta u kojoj će biti smješteni i poslovni prostori, uprava kompanije, kao i proizvodnja. - TPS Zenica danas zvanično otvara svoj proizvodni objekat, bili smo 21 godinu podstanari u drugim prostorima i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.