NavMenu

Popunjeni svi kapaciteti za vaskršnje i prvomajske praznike u Trebinju - Pojedini hoteli bukirani do septembra

Izvor: Nezavisne novine Petak, 12.04.2019. 08:28
Komentari
Podeli
Trebinje (Foto: Vedrana Džudža)Trebinje
U Trebinju se posljednjih godina turistička sezona ne prekida, te su već uglavnom popunjeni svi kapaciteti za vaskršnje i prvomajske praznike.

- Svi naši kapaciteti su rezervisani čak do septembra, tako da se do tog perioda samo povremeno može naći smještaj od eventualnih dvadesetak mjesta. Za vaskršnje i prvomajske praznike smo popunili sve kapacitete, tako da u ovom trenutku nemamo nijedno slobodno mjesto za taj period, a takva situacija je već nekoliko godina unazad - kaže Branka Kovačević iz najvećeg trebinjskog hotela Leotar.

Prema trenutnom stanju predrezervacija, u ovim prazničnim danima nema slobodnih mjesta, ali nisu samo u pitanju gosti iz regiona koji u ovim danima, naročito iz Srbije, svake godine popune smještajne kapacitete... Kod njih su smješteni takođe i stranci koji dolaze u turističkim turama iz Koreje, Kine, Turske, Grčke...

Slična situacija je i u trebinjskom hotelu Platani, gdje je rezervisan cjelokupan kraj aprila i početak maja.

- Već sada imamo rezervacije za cjelokupnu predstojeću turističku sezonu, iako nisu svi kapaciteti zauzeti u predrezervacijama. To ne znači da, kad krene sezona, nećemo biti puni kao i svake godine do sada, s obzirom na to da dobar dio trebinjskih gostiju voli boraviti u Platanima - kaže Dragan Hamović iz hotela Platani.

Sudeći po bukingu i izvještajima agencija koje se bave rezervacijama u privatnom smještaju, privatni kapaciteti u užem gradskom jezgru uglavnom su popunjeni tokom cijele godine. Za vaskršnje i prvomajske praznike su rezervacije stizale odavno, tako da su stanovi koji se u stambenim zgradama izdaju na dan i apartmani za porodice uglavnom rezervisani.


Trebinje je, prema informacijama iz Turističke organizacije ovog grada, i prošle godine imalo rekordan broj turista, a brojka od 93.929 registrovanih noćenja govori o uvećanju od oko 36% u odnosu na 2017. godinu.

Broj registrovanih noćenja domaćih turista za 2018. godinu iznosi 30.074, ili 32 odsto, dok je broj registrovanih noćenja inostranih turista 63.855, ili 68 odsto za 2018. godinu.

Najveći broj inostranih noćenja ostvarili su turisti iz Turske sa 22%, Srbije sa 17%, Francuske sa 10%, Grčke sa 9%, Južne Koreje i Španije sa 4% ukupno zabilježenih registrovanih inostranih noćenja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Energija, Industrija

Nepovratnih 20 mil KM - Elektroprivreda BiH raskinula ugovor s Kinezima za izgradnju Bloka 7?

Elektroprivreda BIH je raskinula ugovor sa partnerima iz Kine za izgradnju Bloka 7 Termoelektrane Tuzla, saznaje Biznis.ba. Iz nekoliko izvora za Biznis je rečeno da je raskid ugovora uslijedio nakon što je EP BiH uputila nekoliko opomena pred raskid s pozivom da izvođač izvrši svoje obaveze i pristupi realizaciji po ugovora pitanju Bloka 7. Biznis.ba podsjeća da je krajem prošle godine Vlada FBiH dala prethodnu saglasnost na raskid

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.