NavMenu

Dodijeljene nagrade najboljim vinarijama na sajmu privrede u Mostaru

Izvor: eKapija Četvrtak, 11.04.2019. 09:10
Komentari
Podeli
(Foto: mostar-fair.com)
U sklopu podsajamske manifestacije Dani turizma na 22. Međunarodnom sajmu privrede u Mostaru upriličena je svečana dodjela nagrada najuspješnijim vinarima, saopštili su organizatori.

Nagrade vinarima u obliku zlatnih i srebrnih odličja uručili su direktorica Mostarskog sajma Dalfina Bošnjak, predsjednik povjerenstva za ocjenjivanje vina prof. dr Bernard Kozina i Donko Jović, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Hercegovačko–neretvanske županije.

Ove godine ocjenjivano je oko 100 uzoraka crnih i bijelih vina, uglavnom berba 2017. i 2018. godine, pristiglih iz Hercegovine i zemalja regije. I ovogodišnje ocjenjivanje vina još jednom potvrđuje da su domaća vina iz Bosne i Hercegovine, ali i vina iz zemalja okruženja, u svakom pogledu visoko vrijedna i spremna za izlazak i na najzahtjevnija svjetska tržišta.

Prema pravilniku ocjenjivanja Mostarskog sajma, vinski uzorci koji dobiju prosječnu ocjenu od povjerenstva iznad 90 bodova od 100 mogućih dobijaju zlatno odličje.

Najuspješnija vina 22. sajma u Mostaru:


- Pobjednik grupe crnih mirnih vina - Teuta Trnjak, Vinarija Čitluk

- Pobjednik grupe bijelih mirnih vina - Graševina, Iločki podrumi

- U kategoriji sorte žilavka najbolje je vino Charisma Hercegovina produkta, dok je najbolja butelja blatine Teuta iz Vinarije Čitluk.

Šampion sajma je vino Traminac Iločkih podruma.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.