Izvor: eKapija | Četvrtak, 11.04.2019.| 08:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Banjaluka u plusu 4,35 mil KM, novac ide za javne radove

(Foto: By springtime78 / shutterstock.com)
Odbornici Skupštine grada Banjaluka usvojili su u srijedu, 10. aprila, Nacrt rebalansa gradskog budžeta u iznosu od 144,3 mil KM, što je uvećanje za 10,5 mil KM u odnosu na početni budžet za tekuću godinu.

- To je rezultat domaćinskog poslovanja u prošloj i ovoj godini, tako da imamo na raspolaganju određeni suficit ili druge finansijske radnje kojima smo obezbijedili dodatna sredstva u budžetu – kazao je gradonačelnik Igor Radojičić naglašavajući da u rebalansu nije predviđeno dodatno kreditno zaduženje, prenosi sajt Grada.

Ukupan iznos suficita iz prošle godine za raspodjelu je 4,35 mil KM, a prema Radojičićevim riječima – raspoloživ novi iznos sredstava primarno se usmjerava u različite projekte.

- Ono što planiramo do prijedloga rebalansa završiti, jeste da potpuno zatvorimo finansijsku konstrukciju za novi most u Srpskim toplicama, te nastavak rekonstrukcije gradske urbane zone i više sistema vodosnabdijevanja uključujući nastavak na tri kraka Crnog vrela i završetak Česme 3 i 4. Tu su i manji vodovodi u Mišinom hanu i Zelenom viru, kao i kanalizacija u Vrbanji – naveo je Radojičić.

Pored toga, kako je istakao, predviđena je rekonstrukcija više društvenih domova, za šta je planirano 350.000 KM, zatim završetak objekta novog doma u Krminama, objekta MZ i policijske stanice na Laušu i iduće godine višenamjenskog objekta na Petrićevcu.

- Planirana je obnova desetak osnovnih škola, za šta imamo dijelom obezbijeđena sredstva budžetom i dijelom je planiran transfer sa viših nivoa vlasti – istakao je Radojičić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.