Izvor: eKapija | Srijeda, 10.04.2019.| 12:04
Izdvojite članak Odštampajte vijest

JYSK otvara još dvije radnje u BiH do kraja godine - U 2018. ostvareni najbolji rezultati sa prometom od 47 mil KM

Međunarodni maloprodajni danski lanac JYSK nedavno je u Gradačcu otvorio svoju 24. trgovinu u BiH, uređenu po novom konceptu skandinavskog stila. Kao tradicionalno nagrađivan poslodavac u BiH, ova kompanija planira do kraja 2019. otvoriti još dvije radnje i zaposliti nove radnike.

Kako kažu za eKapiju, upiti stižu sa svih strana, a još nije donijeta odluka koji će to gradovi biti.

- Kako smo do sada pokrili sve veće gradove u drugoj fazi nam je plan otvoriti trgovine u manjim sredinama kako bi bili dostupni svim kupcima širom BiH. Dio JYSK-ove strategije je biti pristupačna i dostupna trgovina iż susjedstva tako da i manje sredine mogu očekivati naš dolazak – navodi Zvjezdana Novak, menadžer za marketing i prodaju u JYSK-u.

Otvaranjem dvije nove radnje, JYSK će imati ukupno 26 trgovina na području BiH s više od 180 zaposlenih. Za ovih devet godina poslovanja, danski lanac je otvorio svoje trgovine u Sarajevu, Vitezu, Mostaru, Gračanici, Zenici, Bihaću, Tešnju, Bijeljini, Trebinju, Prijedoru, Banjaluci, Tuzli, Livnu, Doboju, Bugojnu, Derventi, Kaknju, Cazinu, Gradišci i Čitluku.

Nedavno je, takođe, bilo riječi da ova kompanija planira otvoriti radnju u Goraždu. Kako su potvrdili za eKapiju, namjera postoji, iako još nije poznat termin otvaranja.

- Investitor je u fazi prikupljanja potrebne dokumentacije, te će se shodno tome pristupiti finalizacji pregovora i potpisivanju ugovora. O konkretnijem terminu u ovoj fazi još ne možemo govoriti – kaže Novak.

Prošla godina bila je najuspješnija za JYSK na tržištu BiH, navode iz te kompanije. Kažu da sve više kupaca bira JYSK kao prvo mjesto kupovine proizvoda za opremanje doma.

- Kao rezultat toga, u prošloj finansijskoj godini postigli smo najbolje rezultate s prometom od gotovo 47.000.000 KM i EBIT-om od 6.000.000 KM, što je povećanje od 18,7% u poređenju sa godinom ranije. Jako nas raduju postignuti rezultati i ovo je definitivno najbolja godina do sada za JYSK u Bosni i Hercegovini. Ovakav značajan iskorak daje nam nevjerojatan vjetar u leđa, te smo sigurni da će se trend rasta nastaviti – navodi Novak.

Iako danas sve više kompanija može ponuditi sličan sličan asortiman po sličnim cijenama, u JYSK-u kažu da je njihova prednost to što je kupac na prvom mjestu.

- Ono što je definitivna prednost JYSK-a jeste da se nalazi blizu svojih kupaca, da ima izvrsnu ponudu i, ono što smatramo da je naša najveća prednost, je to što svaki naš zaposleni stavlja kupca na prvo mjesto. Naši kupci to prepoznaju i cijene.

Očekivanja kompanije na tržištu Bosne i Hercegovine ogledaju se u daljem rastu.

- Ono što je bitno da se neprestano osluškuju želje i potrebe naših kupaca i kontinuirano radi na prilagođavanju ponude. Kupac je u središtu pažnje i njegovo mišljenje nam je izuzetno bitno. Upravo zato kontinuirano radimo istraživanja tržišta prema kojima se formiraju naši daljnji koraci i ciljevi u sklopu godišnjeg poslovnog plana – poručuje Novak.

V. Dž.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.