Izvor: eKapija | Srijeda, 10.04.2019.| 08:39
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija AbelaPharm preuzela fabriku lijekova kod Beograda - Slijedi proširenje i kupovina novih mašina

(Foto: AbelaPharm)
Farmaceutska kompanija AbelaPharm, regionalni lider u oblasti proizvodnje i distribucije dijetetskih suplemenata, saopštila je da je u utorak, 9. aprila, od njemačke Stada grupe preuzela fabriku za proizvodnju lijekova u Starim Banovcim kod Beograda.

To je druga fabrika u vlasništvu kompanije Abela farm, koja je u poslednjih godinu i po uložila 6 mil EUR u nabavku opreme, mašina, postrojenja, proizvodne procese i licenci od renomiranih evropskih i svjetskih kompanija.

- Ovo je dobra vest za Srbiju i region, posebno ako imamo u vidu da je rijetkost da regionalna kompanija kupuje proizvodni pogon jednog od najvećih evropskih proizvođača generičkih lijekova - navedeno je u saopštenju.

Najavljeno je da će fabrika lijekova u Starim Banovcima, koja je izvor prihoda za više od 100 porodica i u čiju je gradnju i opremanje uloženo 4 mil EUR, dodatno biti modernizovana adaptacijom, proširenjem i kupovinom novih mašina, kao i da će nova fabrika povećati kapacitete i omogućiti dalje širenje kompanije koja već izvozi na tržišta Evrope, Evropske Unije i Afrike, a uskoro očekuje i plasman u Aziju.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.