Izvor: RTRS | Utorak, 09.04.2019.| 15:06
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Derventska firma izvezla u Evropu četiri tone osušenog ljekovitog bilja

(Foto: angelakatharina/shutterstock.com)
Preduzeće Bosna raste organski iz Dervente u prošloj godini isporučilo je četiri tone osušenog ljekovitog bilja na tržište Evrope, a koje je proizvedeno na parcelama u derventskom selu Bijelo Brdo.

Vlasnik preduzeća Ivana Stjepanović rekla je da je proizvodnja tek drugosezonska i da je protekla sezona bila veoma izazovna zbog neočekivano obilne kiše.

- Јoš se učimo. Želimo da imamo što veću količinu proizvoda i vrhunski organski kvalitet. Početkom ove godine za kvalitet proizvodnje dobili smo "Bio Suisse" sertifikat, što znači da smo među svjetskim najkvalitetnijim organskim proizvođačima i na to smo posebno ponosni - rekla je Stjepanović.

Ona je dodala da će u ovoj sezoni zasaditi i nešto sadnica lavande i mente sa ciljem testiranja pogodnosti zemljišta i klime za proizvodnju, a do sada najveća proizvodnja se odnosi na koprivu i šipak.

- Konstantno rastemo i proširujemo tim, tako da će u vrhuncu sezone ove godine oko 20 ljudi raditi na našim njivama - dodala je Stjepanović.

Ona je rekla da će uskoro preduzeće biti u potrazi za sezonskom podrškom čiji će glavni zadatak biti ručna njega biljaka i njiva - okopavanje i plijevljenje, kao i podrška pri berbi i sušenju.
Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.