NavMenu

Za unapređenje poslovanja 4,7 mil KM - Vlada FBiH usvojila program za finansiranje projekata putem kredita

Izvor: eKapija Nedjelja, 07.04.2019. 09:38
Komentari
Podeli
(Foto: JasaStyle/shutterstock)
Federalna vlada usvojila je Program Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industrije o utrošku sredstava trajnog revolving fonda kod Union banke iz Sarajeva, namijenjenih za dugoročno financiranje projekata putem dodjele kredita za 2019. godinu.

Ukupnim sredstvima, u visini od 4,7 mil KM, obuhvaćena su i ona koja će mjesečno biti alocirana na račun trajnog revolving fonda od povrata glavnice dodijeljenih kredita putem Razvojne banke FBiH, u očekivanom godišnjem iznosu od 350.000 KM.

Saldo sredstava zatečenih na računu u banci na dan 19. marta 2019. iznosi 700.000 KM.

Računa se i na sredstva koja će mjesečno biti alocirana na račun trajnog revolving fonda povrata kredita realiziranih putem Union banke, u očekivanom godišnjem nivou od milijun maraka, a tu su i odobrena sredstva u Proračunu FBiH za 2019. godinu od 2,65 mil KM.

Cilj Programa je stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja, te poboljšanje okvirnih uslova za poslovanje u svim dijelovima FBiH kroz realizaciju strateških i primarnih ciljeva utvrđenih razvojnim i strateškim dokumentima.


Očekivani efekti Programa su rast broja novozaposlenih, povećanje produktivnosti i indeksa industrijske proizvodnje, unaprjeđenje postojećih i uvođenje novih naprednijih tehnologija, razvoj novih proizvoda, proizvodnih procesa ili usluga s većom dodanom vrijednost, te uspostavljanje sistema kvalitete.

Program će trajati do utroška sredstava, odnosno do usvajanja federalnog proračuna za 2020. godinu, a najduže do kraja fiskalne godine, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.