Izvor: eKapija | Nedjelja, 07.04.2019.| 07:56
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Za uvezivanje radnog staža u FBiH 10 mil KM

Ilustracija (Foto: nd3000/shutterstock.com )
Vlada FBiH usvojila je dva programa utroška sredstava utvrđenih ovogodišnjim federalnim proračunom Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije, a namijenjenih kao subvencije poduzećima za uvezivanje radnog staža radnicima koji su stekli uvjete za mirovinu, ali im nisu uplaćeni doprinosi za MIO.

Prvi program vrijedan milijun maraka odnosi se na subvencije privatnim poduzećima i poduzetnicima. Grant sredstva bit će dodjeljivana poduzećima iz oblasti metalne, elektro, automobilske, drvne, papirne i grafičke, zatim industrije građevinskog materijala, proizvodnje tekstila, kože i obuće, kao i kemijske i industrije gume i plastike, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

Pravo na dodjelu sredstava privatna poduzeća mogu ostvariti samo po jednom podnesenom zahtjevu, a maksimalan iznos koji može biti dodijeljen jednom gospodarskom društvu je 200.000 KM.

Usvojen je i Program subvencija javnim poduzećima za uvezivanje radnog staža u iznosu od 9 mil KM.

Program se odnosni na poduzeća u kojima Federacija BiH ima udio u vlasništvu od najmanje 50% plus jedna dionica, računajući i poduzeća u poteškoćama ili u stečaju.

Pri izboru korisnika sredstava, ukoliko ne bude dovoljno sredstava, kriteriji će biti broj zaposlenih koji će biti umirovljeni te ravnomjerna teritorijalna zastupljenost, priopćili su iz Vlade FBiH.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.