Izvor: eKapija | Ponedjeljak, 08.04.2019.| 13:02
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Fabrika madraca Nobil uskoro širi broj partnera za plasman širom BiH - U planu investiranje i u mašinski park

Od kada je puštena u rad nova proizvodna hala Nobila iz Nove Bile kod Travnika krajem 2017. proizvodnja u ovoj firmi povećana je za čak 50%. U ovom pogonu rade se jastuci, posteljine, jorgani, nadmadraci i navlake za madrace. Ipak, kako kažu iz Nobila za eKapiju, to im nije dovoljno, pa ima prostora za rast i širenje, što svakako i planiraju u skorije vrijeme.

- U ovoj godini planiramo da renoviramo nekoliko prodajnih objekata u BiH. Što se tiče širenja, u dogovorima smo sa novim partnerima po gradovima u Bosni i Hercegovini u kojima će se uskoro naći naši proizvodi - istakli su za eKapiju iz ove firme.

Osim toga, Nobil će uložiti značajan novac u mašinski park i nove tehnologije, kako bi mogli raditi što kvalitetnije proizvode za što kraće vrijeme. Takođe, žele proširiti tržišta na koja plasiraju svoje proizvode.

- Evropska unija je naše najznačajnije tržište trenutno. Zemlje sa kojima najviše radimo su Slovenija, Njemačka i Italija. Takođe, u posljednje vrijeme, se sve više baziramo na tržište BiH. Naš cilj je konstantno širenje kako po evropskim zemljama, tako i na domaćem tržištu.

U prošloj godini su premašili sva očekivanja kako na evropskom tako i na domaćem tržištu. Ostvarili su značajan rast, te povećali broj zaposlenih radi, kako ističu, što kvalitetnije usluge.

- Trenutno imamo oko 90 zaposlenih, a svakako planiramo nova zapošljavanja sa proširenjem proizvodnih kapaciteta.

Iz Nobila poručuju da konstantno uvode inovacije u proizvodnju čime prate svjetske trendove izrade madraca i kreveta i tako ubrzavaju proizvodnju.

- Evropske države, a sa sigurnošću možemo da kažemo i svijet, su prepoznali kvalitet bosanskohercegovačke industrije namještaja, tako da Nobil već duži niz godina nudi madrace koji su jednako kvalitetni kao i proizvodi bilo kojeg evropskog proizvođača.

Ističu da su kupci iz Europske unije vrlo zahtjevni po pitanju kvaliteta i roka isporuke. Međutim, kako kažu, svojom ponudom uspijevaju zadovoljiti sve njihove zahtjeve.

- Mnogo toga se promijenilo do danas. U ovih 30 godina, koliko poslujemo, narasli smo od firme koja je imala 6 zaposlenih do firme koja ih sada ima više od 90. Godine rada i truda su učinile svoje, te je danas kvalitet naših proizvoda prepoznat u cijeloj BiH, ali i u zemljama EU. Proširili smo našu firmu i proširili asortiman, te sada imamo salone po čitavoj državi.

Firma Nobil ima osam "studija spavanja", i to u Novoj Bili, Zenici, Sarajevu, Tuzli, Prijedoru, Bihaću, Mostaru i Trebinju.

- Naše proizvode možete pronaći i na raznim lokacijama kod naših partnera. Također, od nedavno imamo svoju onlajn trgovinu preko koje možete sigurno i iz vlastitog doma kupovati naše proizvode.

Dobavljači

Najveći dobavljači sirovina za Nobil su Boyteks, Texum, Vitafoam. Kako ističu, na domećem tržištu surađuju sa Carllatom i Veteksom.

- Nažalost u BiH nemamo proizvođača sirovina za proizvodnju madraca, te zbog toga sami proizvodimo neke od sirovina.

Slobodana Šubara


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.