Izvor: Klix | Petak, 05.04.2019.| 11:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sve veći broj niskobudžetnih aviokompanija u BiH - Cijene karata već od 8 EUR

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Faiz Zaki/shutterstock.com )
Kada je riječ o zračnom saobraćaju, na aerodromima širom BiH u posljednjih nekoliko godina može se vidjeti sve više aviona brojnih niskobudžetnih aviokompanija. Povećanje broja avioprijevoznika prisutnih u našoj državi direktno je dovelo i do proširenja ponude, ali i do snižavanja cijena za brojne linije.

Aviokompanije kao što su Wizz Air, Ryanair, Laudamotion, Eurowings i Pegasus samo su neki od niskobudžetnih prijevoznika koji se mogu pohvaliti iznimno bogatom ponudom kada je riječ o jeftinim letovima, a neki od njih polaze i iz Sarajeva, Mostara, Tuzle i Banjaluke.

Iz prethodno navedena četiri grada građani iz BiH će moći otputovati u čak 29 evropskih metropola u Hrvatskoj, Grčkoj, Njemačkoj, Austriji, Holandiji, Belgiji, Turskoj pa čak i Švedskoj i Norveškoj.

Tačnije, s Međunarodnog aerodroma Sarajevo avioni navedenih kompanija će letjeti za Atinu, Berlin, Budimpeštu, Istanbul, Koln, Oslo i Štutgart. Kada je riječ o Mostaru, biće uvedene tri linije i to do Zagreba, Štutgarta i Diseldorfa.

Iz Tuzle će avioni navedenih niskobudžetnih kompanija letjeti za Bazel, Beč, Berlin, Bilund, Dortmund, Ajndhoven, Frankfurt, Fridrihšafen, Goteborg, Karlsruhe/Baden-Baden, Koln, Malmo, Memingen, Stokholm i Vaksjo, dok će s Aerodroma Banjaluka avioni saobraćati do Berlina, Brisela, Memingena i Štokholma.

Kada govorimo o letovima u jednom smjeru, najpovoljnija će biti karta od Banjeluke do Berlina i koštaće samo 8 EUR. Međutim, kada je riječ o boravku između 7 i 14 dana, cijena povratne avionske karte na prethodno spomenutoj relaciji iznosiće nevjerovatnih 20 EUR.

Prvi letovi ove sezone su već krenuli, a ove aviokompanije rezervacije primaju sve do kraja godine.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.