NavMenu

Pred publiku izlazi dokumenatarac o nezaboravnom uspjehu KK Bosna

Izvor: eKapija Četvrtak, 04.04.2019. 07:52
Komentari
Podeli
(Foto: melis/shutterstock.com)
Redakcija dokumentarnog programa FTV-a emitiraće u četvrtak, 4. aprila, premijerno dokumentarni film Bosna povodom 40. godišnjice najvećeg uspjeha u istoriji klupske košarke BiH. Autorica projekta je novinarka Arijana Saračević Helać, prenosi portal Start BiH.

Film će premijerno biti prikazan u četvrtak u 19.30 sati u Domu mladih, a TV premijera je isti dan na FTV-u u 20.30 sati.

Naime, 5. aprila navršava se punih 40 godina otkako je KK Bosna postala prvak Evrope. Bilo je to 1979. godine u francuskom gradu Grenoblu. Pred 12.000 navijača KK Bosna je pobijedila italijanskog šampiona Emersona s rezultatom 96:93. Bio je to najveći uspjeh bosanskohercegovačke, ali i jugoslovenske klupske košarke.

Tog dana milioni Jugoslovena bili su "prikovani" uz TV ekrane i uživali u trijumfu prvog evropskog šampiona bivše države koji je u Palati spotova u Grenoblu igrao čudesno. Za državu koja je bila svjetska košarkaška sila, ovo je bilo herojstvo - prva titula klupskog evropskog šampiona.

Sarajevski studenti su postali sinonim uspješne BiH. S današnjeg aspekta, 40 godina poslije, ostao je ovo najveći bosanskohercegovački uspjeh.

Sastav šampionske generacije: Delibašić, Varajić, Vučević, Benaček, Đogić, Bosiočić, Izić, Radovanović, Hadžić, Pešić, Krvavac... Trener ove brilijantne generacije bio je Bogdan Tanjević.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.