NavMenu

JICA pomaže projekat smanjenja zagađenosti u Sarajevu - Uskoro i objava studije

Izvor: Radiosarajevo.ba Srijeda, 03.04.2019. 13:20
Komentari
Podeli
Sarajevo (Foto: knyazevfoto/shutterstock.com)Sarajevo
Ministarstvo saobraćaja KS je aplicirao kod Japanske agencije za međunarodnu saradnju (JICA) sa ciljem unaprijeđenja javnog gradskog prijevoza i smanjenja zagađenosti zraka, istakao je resorni ministar Adnan Šteta.

Šteta je danas, 3. aprila, održao sastanak sa direktorom i predstavnikom glavnog ureda ove agenicije - Takashijem Hibinom i Shuntarom Kawaharijem na kojem je razgovarano o realizaciji projekta.

Japanska kompanija Nippon Koei koju je Šteta okarakterisao kao jednom od najpoznatijih je predstavila početni izvještaj o projektu.

- Kako su najavili, preliminarni dokument studije bi trebao biti završen u junu 2019. godine, dok bi finalna verzija bila okončana do septembra ove godine - napisao je resorni ministar na svojem Facebook profilu.


Druga faza bi trebala trajati tri godine.

Podsjetio je da je Japan 1998. godine GRAS-u donirao 50 autobusa - 10 zglobnih, 15 minibusa i pet minibusa namijenjenih za prijevoz osoba s invaliditetom, te opremu, alat i rezervne dijelove.

Prema njegovim riječima, donacija je vrijedila 12,5 mil USD i predstavlja najveću bespovratnu investiciju za javni prijevoz Sarajevu. Osim toga, u nekoliko navrata su donirani rezervni dijelovi za ova vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.04.2024.  |  Finansije

U Srpskoj počinje novi sistem fiskalizacije

Poreska uprava Republike Srpske objavila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka inicijalne fiskalizacije i subvencionisanje troškova inicijalne fiskalizacije prve grupe obveznika fiskalizacije, čime i zvanično počinje novi sistem fiskalizacije u Republici Srpskoj za poreske obveznike. Јavni poziv, u skladu sa Pravilnikom o dinamici fiskalizacije, sadrži obaveze obveznika fiskalizacije, operatera fiskalnog

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.