Izvor: eKapija | Utorak, 02.04.2019.| 08:13
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Zvornik će biti pokriven savremenim video nadzorom

Zvornik (Foto: Adnan Vejzovic/shutterstock.com )
Nakon posjete PU Zvornik, ministar unutrašnjih poslova Srpske Dragan Lukač sastao se 29. marta sa gradonačelnikom Zvornika Zoranom Stevanovićem, a jedna od tema o kojima je razgovarano je uvođenje savremenijeg video nadzora u gradu Zvorniku.

On je istakao da je ovaj proces od velikog značaja, ne samo za MUP već i za sam grad, i istakao nadu da će u narednom periodu zajedničkim sredstvima i naporima uspostaviti video nadzor na način na koji funkcioniše i u drugim gradovima u svijetu, prenio je Radio Osvit.

- Na taj način moći ćemo da kontrolišemo sve negativne stvari koje se znaju pojaviti u svim gradovima. Podaci sa video nadzora MUP i policiji, služe za istrage o krivičnim djelima, a nadam se da će imati i preventivno dejstvo - istakao je Lukač.

Gradonačelnik Zvornika Zoran Stevanović rekao je da će Gradska uprava, ukoliko ne dobije mogućnost sufinansiranja, sama pronaći novac za uspostavljanje mnogo savremenijih kamera, u odnosu na one koje su u gradu postavljene prije sedam godina.

- Nadam se da ćemo ove godine izvršiti zamjenu starih kamera novim savremenijim, koje su tehnički naprednije, kako bi se naši ljudi osjećali bezbjednije, a ljudima iz policije olakšali posao pri identifikovanju onih koji se ogriješe o zakon - rekao je Stevanović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.