Izvor: Glas Srpske | Utorak, 02.04.2019.| 08:08
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Na sajmu industrijskih tehnologija u Hanoveru izlaže šest kompanija iz BiH

(Foto: PHOTOCREO Michal Bednarek/shutterstock.com)
Na najvećem Međunarodnom sajmu industrijskih tehnologija Hanover 2019, koji je počeo u ponedeljak, 1. aprila, u ovom njemačkom gradu, izlaže šest kompanija iz metaloprerađivačke i mašinske industrije BiH.

Svoje proizvode predstavljaju firme Novi Jelšingrad iz Banjaluke, Cromex iz Prijedora, ATT iz Gornjeg Vakufa, Inox Ajanović i Medena komerc iz Tešnja i Zinkteknik iz Mostara, saopšteno je iz Spoljnotrgovinske komore BiH.

- Nastup na ovom sajmu predstavlja dugoročnu investiciju za kompanije iz BiH. One firme koje su izlagale svoje proizvode više od dva puta, navele su da im je sajam pomogao da ostvare pozitivne pomake u poslovanju, te povećaju prodaju i broj zaposlenih - ističe se u saopštenju.

U okviru sajma, koji će biti zatvoren u petak, 5. aprila, održavaju se i poslovni susreti privrednika i drugih profesionalnih organizacija za pružanje podrške biznisu.

Nastup kompanija na ovom sajmu organizovala je Spoljnotrgovinska komora, uz podršku Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara u tehničkom mandat.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.