NavMenu

Srbija će izvoziti kukuruz u Indoneziju

Izvor: Agronews Utorak, 02.04.2019. 07:59
Komentari
Podeli
(Foto: smereka/shutterstock.com)
Poslije dogovora o izvozu pšenice u Egipat koji je najveći uvoznik žita na svijetu, Srbija bi uskoro mogla da postigne dogovor o izvozu kukuruza u Indoneziju, rekao je ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

Ministar je rekao da je poslije 40 godina ponovo omogućen izvoz pšenice u Egipat, te da je nadležno egipatsko ministarstvo objavilo tender za uvoz pšenice. Nedimović kaže da su u toku razgovori sa Indonezijom o izvozu kukuruza.

- U maju bi trebalo da imamo sastanak, ugovor je već spreman - kaže Nedimović.

On je naveo da je kukuruz broj jedan kada je riječ o izvozu srpskih poljoprivrednih proizvoda, a među četiri top robe koje izvoze su i pšenica, jabuka i malina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.