Izvor: Klix | Nedjelja, 31.03.2019.| 10:15
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Kompanija dm povukla eko kašice Babylove iz predostrožnosti

Trgovački lanac dm povukao je eko kašice Babylove od breskve, marakuje, jagode, banane, jabuke i muslija, jer ne može sa stoprocentnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina.

Iz predostrožnosti je povučena eko kašica od breskve i marakuje za djecu od navršenog četvrtog mjeseca, od 190 grama i sa rokom trajanja do 16. oktobra 2020. godine, te eko kašice od jagode, banane, jabuke i muslija za djecu od godinu dana od 90 grama i sa rokom trajanja do 16. i 17. oktobra 2020. godine.

Iz dm-a su saopćili da su te proizvode povukli iz predostrožnosti, jer su vlastitom kontrolom utvrdili da se u njima ne može sa stoprocentnom sigurnošću isključiti mogućnost povišenog udjela aflatoksina, što ne zadovoljava dm-ove visoke standarde kvalitete proizvoda.

Aflatoksini su prirodni mikotoksini koje proizvode mnoge vrste plijesni i mogu utjecati na zdravlje ako se uzimaju duži period.

Iz dm-a su pozvali kupce koji su kupili proizvode s navedenim rokom trajanja, da ih ne konzumiraju te da ih neotvorene ili otvorene vrate u najbližu prodavnicu dm-a gdje će im biti osiguran povrat novca, bez predočenja računa.

Povlačenje i opoziv proizvoda odnosi se isključivo na proizvode s navedenim rokom trajanja koji je istaknut na poklopcu, odnosno na poleđini pakiranja, navedeno je u saopćenju.

Iz dm-a su se izvinili kupcima zbog takve situacije i mogućih neugodnosti.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.