NavMenu

Tehnološka kompanija Vtool stiže u Čačak - Fokus rada na razvoju izuma za elektronske sisteme

Izvor: RINA Petak, 29.03.2019. 13:27
Komentari
Podeli
(Foto: ronstik/shutterstock.com)
Internacionalna tehnološka kompanija Vtool, čiji su inženjeri osmislili Cogita – alat koji pomaže da se bagovi na mikročipovima eliminišu deset puta brže - stiže u Čačak.

I dok ova kompanija uspešno posluje u SAD-u, Japanu, Izraelu i Francuskoj, skoro svi njeni razvojni i inženjerski kapaciteti nalaze se u Beogradu, gde je zaposleno oko 40 ljudi koji razvijaju alat i bave se verifikacijom mikročipova.

- Prije deset godina sam došao u Srbiju, jer sam osetio da mogu pomoći lokalnoj privredi u tehnološkom domenu. Uspešno radimo sa velikim kompanijama iz ove oblasti, a naši izumi se koriste u vodećim elektronskim sistemima - rekao je Hagai Arbel, generalni direktor kompanije Vtool.

Poslije Beograda, Čačak je izabran kao novo mjesto poslovanja, jer je sa Tehničkim fakultetom u decembru 2018. godine postignut dogovor o praksi studenata upravo u redovima ove respektabilne kompanije.


- Na TF u Čačku se školuju izuzetno talentovani i perspektivni kadrovi. U februaru smo izabrali pet studenata koji će u našoj kompaniji obavljati plaćenu stručnu praksu u trajanju od tri mjeseca. To je idealna prilika da steknu praktično znanje, uvide kako izgleda rad u stručnoj kompaniji, a nudimo im i mogućnost trajnog zaposlenja po završetku prakse. Naši stručnjaci dolaze redovno u Čačak kako bi vršili obuku i prenijeli najbolje vještine tim mladim ljudima - izjavio je Arbel.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

28.03.2024.  |  Građevina

Banjaluka dobija stambeno-poslovni kompleks The Simphony, evo kako će izgledati (FOTO)

Rezidencijalno-poslovna zgrada pod nazivom Simfonija (The Simphony) biće izgrađena u Ulici olimpijskih pobjednika u blizini Gradskog stadiona i zgrade Rаdio-televizije Republike Srpske u Banjaluci. Investitor je ovo zemljište dobio kao zamjenu za parcelu starog kina "Kozara". Pripremni radovi na izgradnji velelepne zgrade počeli su prije nekoliko dana. Investitor (ista kompanija koja je stajala iza projekta Cinema tower) je objavio

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.