NavMenu

Vlada SBK raskinula dva ugovora o koncesiji za vjetroelektrane na Vlašiću

Izvor: eKapija Nedjelja, 31.03.2019. 21:47
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija.com)
Vlada Srednjobosanskog kantona donijela je odluku o raskidanju ugovora o koncesiji za izgradnju dvije vjetroelektrane na platou Vlašića.

Govoreći o razlogu raskidanja ugovora, ministar privrede SBK Nisvet Hrnjić naveo je da vlasnici koncesija nekoliko godina nisu ništa uradili, te da je kod njih "izostala doza ozbiljnosti", prenosi portal Start BiH.

- Jedan ugovor potpisan je 2011. godine, a drugi 2013. Dakle, imamo višegodišnji neiskorišten period kad je u pitanju ugovoreno, a to je minimalno dvije godine ispitivanja, a nakon toga investiranje i instaliranje vjetroelektrana. Imajući u vidu da to nije urađeno, ugovor sadrži jasne odredbe o raskidanju - kazao je Hrnjić novinarima.

Naglasio je da je Ministarstvo privrede SBK iniciralo raskidanje ugovora, kako bi omogućilo "novim, ozbiljnijim investitorima da se okušaju na novom javnom pozivu za dodjelu koncesija".


Kako je kazao, postoji šest potpisanih ugovora za koncesije na platou planine Vlašić, te je koncesionarima upućen upit koje su aktivnosti do sada poduzeli.

- Ukoliko ne bude odgovora, ići ćemo u pravcu raskidanja svih tih ugovora - poručio je ministar Hrnjić.

Ugovori koji su raskinuti današnjom odlukom Vlade SBŽ-a bili su potpisani s tvrtkama Lahor i Eberkon.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.