Izvor: Capital | Četvrtak, 28.03.2019.| 08:12
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Usvojen budžet Brčko distrikta u iznosu od 229,5 mil KM

(Foto: vallter/shutterstock.com)
Poslanici Skupštine Brčko distrikta usvojili su juče ovogodišnji budžet distrikta od 229.548.698 KM i Zakon o njegovom izvršenju.

Gradonačelnik Brčkog Siniša Milić istakao je da je budžet usvojen u skladu sa rokom, 31. martom, kako propisuje Zakon o budžetu.

- Predstoji nam intenzivno analiziranje samog budžeta i razmatranje mogućnosti za rebalans, tamo gdje su iznosi predimenzionirani ili su predviđena manja sredstva nego što je to stvarna potreba - naveo je Milić.

On je rekao da mu je drago što su ovim budžetom obezbijeđena sredstva za početak rada Kancelarije za prevenciju korupcije.

- Kancelarija bi, uz obezbijeđena sredstva, trebala da počne da radi 1. jula. Predviđeno je 10 zaposlenih, od kojih će dio biti preuzet iz vladinog sektora za informisanje - naglasio je Milić.

On je istakao da je važno što će ova kancelarija imati ulogu u procesu davanja mišljenja na zakone i druge propise koje usvajaju institucije Brčko distrikta.

Predsjednik Skupštine Brčko distrikta Esed Kadrić izrazio je zadovoljstvo što je budžet usvojen krajem marta, kako je to bilo i najavljeno.

- U periodu pred nama moramo da pristupimo rebalansiranju budžeta, u smislu primjene zakonskih odredaba netom usvojenih zakona o platama. Ti zakoni nisu pretočeni u budžet i moraće se načiniti rebalans budžeta do 1. jula, kada oni stupaju na snagu - rekao je Kadrić.

Pred usvajanje budžeta pred poslanicima se našlo 300 amandmana.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.