Izvor: eKapija | Srijeda, 27.03.2019.| 11:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Obrazovni centar Cerovac dobitnik prestižnog priznanja "Stvaraoci za vijekove"

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)
Na regionalnom samitu za preduzetnike "300 najboljih", pod pokroviteljstvom Međunarodnog ekonomskog foruma perspektive održanom u Dubrovniku, Obrazovnom centru Cerovac iz Trebinja dodijeljeno je prestižno priznanje "Stvaraoci za vijekove" za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2018, prenosi portal Trebinjelive.

Nezavisni međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koji čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske, dodijelio je nagradu Cerovcu.

Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, i trajao je od 15. juna prošle godine kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja srednje i jugoistočne Evrope.

Kriteriji kojima su se rukovodili predlagači prilikom donošenja konačne odluke, su opšta prepoznatljivost u javnosti, zalaganja pojedinca i/ili organizacije za razvoj poduzetništva; realizacija konkretnih projekata kojima se promoviše poduzetništvo i podstiče njegov razvoj; broj članova–preduzetnika kod organizacije (udruženja) te kontinuitet i dužina (tradicija) njenog rada; konkretan materijalni ili nematerijalni doprinos razvoju poduzetništva; doprinos kreativnosti, inovativnosti i obrazovanju poduzetnika; drugi pozitivni atributi i osobine pojedinca i/ili organizacije koji doprinose razvoju poduzetništva.

Osnivač Obrazovnog centra Cerovac Miljana Miskin prilikom prijema nagrade obratila se učesnicima foruma i upoznala ih sa radom i rezultatima Cerovca. Naglasila je da Obrazovni centar postoji već 17 godina i da djeluje u četiri grada - Trebinju, Bileći, Gacku i Bijeljini.

U ovom periodu programe stranih jezika, te Obrazovni kutak za djecu, SuanPan mentalnu aritmetiku, matematiku, informatiku i programiranje, kao i školu slikanja pohađalo je preko šest hiljada djece, a više od 1.300 đaka je steklo i međunarodno priznate diplome kao što su Cambridge ESOL, CILS i GOETHE.

Cerovac je već 10 godina partner Britanskog savjeta i administrira Cambridge ispite u Trebinju i Bijeljini, struktura zaposlenih je 98 odsto visokoobrazovani kadar koji se stalno usvršava na internim i međunarodnim seminarima.

Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva nastavnog kadra Cerovca nastao je autorski program Dječiji obrazovni kutak za djecu uzrasta od tri do šest godina.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.