NavMenu

Obrazovni centar Cerovac dobitnik prestižnog priznanja "Stvaraoci za vijekove"

Izvor: eKapija Srijeda, 27.03.2019. 11:05
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Tyler Olson/shutterstock.com)Ilustracija
Na regionalnom samitu za preduzetnike "300 najboljih", pod pokroviteljstvom Međunarodnog ekonomskog foruma perspektive održanom u Dubrovniku, Obrazovnom centru Cerovac iz Trebinja dodijeljeno je prestižno priznanje "Stvaraoci za vijekove" za posebnu inicijativu u preduzetničkom stvaralaštvu u srednjoj i jugoistočnoj Evropi za 2018, prenosi portal Trebinjelive.

Nezavisni međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koji čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske, dodijelio je nagradu Cerovcu.

Cijeli proces izbora laureata odvijao se u više faza, i trajao je od 15. juna prošle godine kada su potencijalne dobitnike priznanja nominovali članovi, rukovodioci i saradnici organizatora projekta, veliki broj preduzetnika, poslovne asocijacije, nevladine organizacije, predstavnici akademske zajednice, državne i lokalne institucije sa područja srednje i jugoistočne Evrope.

Kriteriji kojima su se rukovodili predlagači prilikom donošenja konačne odluke, su opšta prepoznatljivost u javnosti, zalaganja pojedinca i/ili organizacije za razvoj poduzetništva; realizacija konkretnih projekata kojima se promoviše poduzetništvo i podstiče njegov razvoj; broj članova–preduzetnika kod organizacije (udruženja) te kontinuitet i dužina (tradicija) njenog rada; konkretan materijalni ili nematerijalni doprinos razvoju poduzetništva; doprinos kreativnosti, inovativnosti i obrazovanju poduzetnika; drugi pozitivni atributi i osobine pojedinca i/ili organizacije koji doprinose razvoju poduzetništva.

Osnivač Obrazovnog centra Cerovac Miljana Miskin prilikom prijema nagrade obratila se učesnicima foruma i upoznala ih sa radom i rezultatima Cerovca. Naglasila je da Obrazovni centar postoji već 17 godina i da djeluje u četiri grada - Trebinju, Bileći, Gacku i Bijeljini.

U ovom periodu programe stranih jezika, te Obrazovni kutak za djecu, SuanPan mentalnu aritmetiku, matematiku, informatiku i programiranje, kao i školu slikanja pohađalo je preko šest hiljada djece, a više od 1.300 đaka je steklo i međunarodno priznate diplome kao što su Cambridge ESOL, CILS i GOETHE.

Cerovac je već 10 godina partner Britanskog savjeta i administrira Cambridge ispite u Trebinju i Bijeljini, struktura zaposlenih je 98 odsto visokoobrazovani kadar koji se stalno usvršava na internim i međunarodnim seminarima.

Kao rezultat dugogodišnjeg iskustva nastavnog kadra Cerovca nastao je autorski program Dječiji obrazovni kutak za djecu uzrasta od tri do šest godina.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.