Izvor: eKapija | Srijeda, 27.03.2019.| 08:35
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Prva konferencija za elektrofiziologiju u Beogradu 6. i 7. juna - Stižu kardiolozi iz Evrope

(Foto: Sergey Nivens/shutterstock.com)
Prva konferencija Radne grupe za elektrofiziologiju Udruženja kardiologa Srbije, EP Serbia 2019, održaće se od 6. do 7. juna 2019 godine u hotelu Hilton u Beogradu.

Konferencija ima internacionalni karakter sa 15 gostujućih predavača iz najvećih elektrofizioloških centara iz Evrope i iz regiona

- Cilj konferencije je da na jednom mestu prikažemo aktuelne trendove kao i novine u oblasti aritmija, kliničke i interventne elektrofiziologije - navodi se u saopštenju Udruženja kardiologa Srbije.

Konferencija je namijenjena prvenstveno elektrofiziolozima, kardiolozima, internistima, specijalizanatima interne medicine, ali i specijalizovanim medicinskim tehničarima i predstavnicima industrije koji su uključeni u kliničku podršku.

Sesije će biti posvećene elektrokardiografiji aritmija, farmakološkoj antiaritmijskoj terapiji, oralnoj antikoagulantnoj terapiji, naslednim aritmijskim sindromima.

- Teme iz interventne elektrofiziologije će pokriti atrijalnu fibrilaciju, supraventrikularne tahikardije i ventrikularne aritmije. Sesije će biti usmjerene na praktični klinički aspekt, a moderatori će se truditi da završe sesije sa jasnim take home porukama.

Mladi elektrofiziolozi će prikazati najzanimljivije slučajeve iz svojih EF laboratorija. Takođe, biće prikazane najnovije tehnologije iz oblasti mapinga i kateterskih ablacija aritmija. Neke od tih tehnologija svi učesnici će moći da vide i probaju uživo u izložbenom holu.

Profesor Sew Yen Ho iz Royal Brompton Bolnice iz Londona uz komentare interventnog elektrofiziologa dr Sabine Ernst održaće predavanje "Anatomija srca za elektrofiziologe".

EP Serbia 2019 ima podršku Evropskog udruženja za srčani ritam (EHRA) te će predsednik EHRA Hein Haidbuchel otvoriti konferenciju i održati uvodno predavanje: "Poslednji trendovi i buduće smernice u elektrofiziologiji srca".


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.