NavMenu

Dražen Pandža imenovan za direktora mostarskog Aluminija

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 25.03.2019. 15:38
Komentari
Podeli
Dražen Pandža (Foto: aluminij.ba.)Dražen Pandža
Aluminij iz Mostara dobio je novog čelnog čovjeka. Nakon provedene konkursne procedure, na današnjoj (25. marta 2019. godine) sjednici Nadzornog odbora društva za direktora Aluminija d.d. Mostar je u sljedećem četverogodišnjem mandatnom periodu imenovan Dražen Pandža, dosadanji vršitelj dužnosti prvoga čovjeka Aluminija.

Na Pandžin prijedlog, imenovana su i još dvojica članova Uprave, i to Boris Vican na mjesto izvršnog direktora za tehničke poslove i razvitak, te Ivan Čale na mjesto izvršnog direktora za ekonomsko-financijske poslove. Četvrti član Uprave odnosno izvršni direktor za pravne i kadrovske poslove biće imenovan naknadno, saopšteno je iz Aluminija.

Članovima Nadzornog odbora društva koji su, prije današnjeg imenovanja direktora i dvojice njegovih kolega u novom sazivu Uprave, obavili razgovore s ukupno pet prijavljenih kandidata na konkurs, Pandža je izabran kao najkompetentniji za prevladavanje krize s kojom je ova firma suočena.


Inače, Dražen Pandža (rođen 1974. godine) u Aluminij dolazi u septembaru 2016. iz finansijskoga sektora, u kojem je stekao zavidno iskustvo u upravljanju ljudskim i materijalnim resursima organizacijske cjeline kojom je rukovodio, posebno na poslovima planiranja budžeta i nadzora nad njegovom provedbom, te nadzora nad profitabilnošću organizacijskih cjelina.

U Aluminiju je zaposlen kao izvršni direktor za ekonomsko-financijske poslove, da bi u junu 2018. bio imenovan vršiteljem dužnosti direktora.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.