Izvor: eKapija | Petak, 22.03.2019.| 12:05
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Sredinom aprila kreće obnova tunela Ormanica između Tuzle i Orašja - Radovi vrijedni 2 mil KM

Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)
Rekonstrukcija tunela Ormanica na magistralnom putu Tuzla – Orašje počeće sredinom aprila, dogovoreno je na sastanku predstavnika investitora Ceste FBiH, izvođača radova kompanije Jata, Željeznica FBiH, općina Srebrenik i Gradačac i predstavnika privrednika.

Dinamičkim planom je predviđeno da se tokom prva tri mjeseca tokom izvođenja radova saobraćaj kroz tunel odvijati naizmjenično jednom trakom. Tokom ovog perioda izvođač radova će pripremiti i osposobiti alternativnu obilaznicu koja će se koristiti za saobraćaj tokom preostala dva mjeseca, kada će, zbog prirode radova na sanaciji, cjelokupan saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Obilaznica dužine nešto manje od jednog kilometra se u dužini od oko 550 metara prostire na teritoriji općine Srebrenik, a preostalim dijelom na teritoriji Gradačca.

- Tunel Ormanica je jedan od projekata modernizacije cesta Federacije BiH, a koji su ovog proljeća u punom zamahu. Radi se o tunelu dužine 240 metara, a vrijednost investicije oko 2 mil KM. Prethodno smo bili definirali makro putne pravce za odvijanje prometa, a danas smo i na mikro lokalitetu odredili varijantu koja će služiti za odvijanje prometa tokom izvođenja radova i totalne obustave prometa kroz tunel - rekao je izvršni direktor Cesta FBiH Dedo Pjanić.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.