NavMenu

Sredinom aprila kreće obnova tunela Ormanica između Tuzle i Orašja - Radovi vrijedni 2 mil KM

Izvor: eKapija Petak, 22.03.2019. 12:05
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Nikifor Todorov/shutterstock.com)Ilustracija
Rekonstrukcija tunela Ormanica na magistralnom putu Tuzla – Orašje počeće sredinom aprila, dogovoreno je na sastanku predstavnika investitora Ceste FBiH, izvođača radova kompanije Jata, Željeznica FBiH, općina Srebrenik i Gradačac i predstavnika privrednika.

Dinamičkim planom je predviđeno da se tokom prva tri mjeseca tokom izvođenja radova saobraćaj kroz tunel odvijati naizmjenično jednom trakom. Tokom ovog perioda izvođač radova će pripremiti i osposobiti alternativnu obilaznicu koja će se koristiti za saobraćaj tokom preostala dva mjeseca, kada će, zbog prirode radova na sanaciji, cjelokupan saobraćaj kroz tunel biti obustavljen.

Obilaznica dužine nešto manje od jednog kilometra se u dužini od oko 550 metara prostire na teritoriji općine Srebrenik, a preostalim dijelom na teritoriji Gradačca.


- Tunel Ormanica je jedan od projekata modernizacije cesta Federacije BiH, a koji su ovog proljeća u punom zamahu. Radi se o tunelu dužine 240 metara, a vrijednost investicije oko 2 mil KM. Prethodno smo bili definirali makro putne pravce za odvijanje prometa, a danas smo i na mikro lokalitetu odredili varijantu koja će služiti za odvijanje prometa tokom izvođenja radova i totalne obustave prometa kroz tunel - rekao je izvršni direktor Cesta FBiH Dedo Pjanić.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.