Izvor: Nezavisne novine | Četvrtak, 21.03.2019.| 15:47
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Počela izgradnja male hidrocentrale na Željeznici u Istočnoj Ilidži - Vrijednost investicije 10 mil KM

Ilustracija (Foto: shuttestock.com )
U Istočnoj Ilidži danas, 21. marta, je ozvaničen početak izgradnje mini hidrocentrale na rijeci Željeznici, vrijednosti 10 mil KM, kapaciteta jedan megavat, sa mogućnošću proširenja na još jedan megavat.

Radove su svečano otvorili načelnik Opštine Istočna Ilidža Marinko Božović, zatim Rado Gavrić, jedan od vlasnika firme SAS iz Priboja koja je investitor radova, i Nemanja Kostić, tehnički direktor građevinske firme Radis koja je izvođač radova.

Božović je rekao novinarima da je ovo prva mini hidrocentrala na području opštine Istočna Ilidža, te da postoje mogućnosti za izgradnju još dvije mini hidrocentrale na rijeci Željeznici.

- Ova mini hidrocentrala radi se kao projekat dvije opštine, početak vodozahvata je na području opštine Trnovo, a strojara je predviđena na području opštine Istočna Ilidža - naveo je Božović i dodao da su sve potrebne dozvole za izgradnju dali i nadležni republički organi.

Gavrić je rekao da su ispoštovani svi urbanistički, ekološki i drugi zahtjevi, te da je rok za završetak radova dvije godine.

Kostić je rekao da je njegova firma izabrana za izvođača radova, jer ima višegodišnje iskustvo u izvođenju radova na objektima hidrotehničke strukture, te dodao da su u proteklom periodu izgradili veliki broj mini hidroelektrana.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.