NavMenu

Aplikacija beogradske kompanije CarGo uskoro dostupna i građanima Beča

Izvor: Beta Četvrtak, 21.03.2019. 10:17
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Andrey_Popov/shutterstock.com)Ilustracija
Srpska softverska kompanija CarGo saopštila je juče da će proširiti poslovanje, pa će njena aplikacija krajem aprila biti dostupna i građanima Beča.

Direktor te kompanije Vuk Guberinić potpisao je Sporazum o saradnji sa austrijskim partnerima, čime je CarGo nastavila da širi svoje poslovanje na tržište Zapadne Evrope, poslije Ciriha gdje je dostupna od decembra 2018.

- Kompanija CarGo će se naći rame uz rame sa svjetski poznatim brendom Uber i postati jedna od rijetkih srpskih kompanija koje investiraju i u zemlje EU - rekao je Guberinić.

On je kazao da je ponosan što će srpska aplikacija biti dostupna u uređenoj i razvijenoj zemlji, ali je izrazio žaljenje što pokušavaju da je ugase u Srbiji.

- Svijet počinje da prepoznaje CarGo kao srpski brend, a time i jednu srpsku kompaniju, kao stranog investitora. U Austriju donosimo kvalitet više, a Uber će dobiti konkurenciju, zahvaljujući čemu ćemo i mi i oni biti bolji za korisnike, što je nama najvažnije - naveo je Guberinić.


Dodao je da CarGo planira dalje regionalno širenje sa ambicijom da postane lider u Jugoistočnoj Evropi.

- CarGo nije prevoz, već sinonim za inovacije i platforma na kojoj će brojni biznisi moći da se razvijaju i brojni ljudi nađu stalni ili povremeni posao. Naša ambicija je da zapošljavamo ljude, a korisnicima pružamo vrhunsku uslugu - kazao je Guberinić.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.03.2024.  |  Industrija, Saobraćaj, IT, Telekomunikacije

Tehnički remont Bratunac planira da razvije softver za dronove

Kompanija Tehnički remont Bratunac (TRB) planira da razvije softverske algoritme koji se koriste za upravljanje dronovima. Dronovi koji se koriste u vojne svrhe su ovih dana nakratko dospjeli u fokus javnosti nakon što je ministar odbrane u Savjetu ministara BiH Zukan Helez izjavio da će namjenska industrija u BiH proizvoditi dronove "samoubice". Direktor TRB-a iz Bratunca Slaven Ristić, komentarišući Helezovu izjavu, rekao je da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.