Izvor: eKapija | Srijeda, 20.03.2019.| 11:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Mljekara Pađeni počela otkup mlijeka u Višegradu

Ilustracija (Foto: smereka/shutterstock.com)
Mljekara Pađeni iz Bileće počela je otkup mlijeka od proizvođača sa područja Višegrada, a za subvencije proizvođačima Opština Višegrad izdvojila je 14.000 KM, prenosi BiznisInfo pozivajući se na Srnu.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti Ana Bogdanović rekla je da je odlukom o podsticajima u poljoprivredi, kao i prošle godine, predviđeno 100.000 KM.

- S obzirom da je mljekara Pađeni počela sa otkupom mlijeka na području opštine Višegrad i da već imamo korisnike koji predaju mlijeko, Opština Višegrad daje 0,10 KM na svaki predati litar mlijeka, a finansiraće i 50 odsto troškova koje korisnici imaju za kupovinu mliječnih kartona za sva muzna grla - navela je Bogdanović.

Ona je dodala da je ovo od velikog značaja za sve proizvođače da se uključe u otkup mlijeka, jer resorno ministarstvo Republike Srpske daje 0,25 KM i opština 0,10 KM za svaki litar mlijeka.

Referent za otkup mlijeka Mljekare Pađeni Božidar Zoranović rekao je da su ugovorene količine mlijeka od 100 do 150 litara dnevno.

- Prosječna cijena mlijeka koju mi plaćamo je od 0,50 KM do 0,60 KM. Za mlijeko koje je ekstra kvaliteta država daje podsticaj 0,25 KM po litru - dodao je Zoranović.

On je naveo da Mljekara Pađeni redovno isplaćuje proizvođače mlijeka.Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.