Izvor: eKapija | Srijeda, 20.03.2019.| 08:52
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Mostaru planirana gradnja još kružnih tokova

Ilustracija (Foto: nacroba/shutterstock.com )
Prema riječima Salema Bubala, direktora Zavoda za prostorno uređenje Grada Mostara, u narednom periodu je planirana izgradnja kružnih tokova kod zgrade Vodovoda, odnosno ulaska u Kampus Univerziteta Džemal Bijedić, kao i u Zaliku i na Carini, gdje će raskrižja sa semaforima otići u povijest.

- Do sada su se svi izgradeni kružni tokovi pokazali kao prava opcija, pogotovo onaj u Zaliku, koji ima spojnicu s novoizgrađenim mostom Avenija-Sutina - rekao je Bubalo za Avaz, prenosi Sa-c.net.

U Mostaru je u posljednje dvije godine izgrađeno čak osam kružnih tokova, a koncem proteklog tjedna završeni su radovi na onom na Bišću Polju, na južnom izlazu iz grada, na spajanju sa magistralnom cestom M-17.

Bubalo kaže da se na ovaj način rješavaju prometni čepovi i smanjuju gužve, a svi projekti izgradnje su u skladu s važećim planskim dokumentima.

- U izradi ključnih planskih dokumenata uvršteni su i kružni tokovi koji se, evo, realiziraju na terenu, naravno, u skladu s financijskim i drugim mogućnostima. Kružni tokovi su se pokazali kao idealno rješenje i ovi što su izgrađeni nisu posljednji - rekao je Bubalo.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.