Izvor: Klix | Utorak, 19.03.2019.| 15:55
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Euro-Asfalt počinje rekonstrukciju magistralnih cesta na području BPK - Radovi vrijedni 4 mil KM

(Foto: Bertold Werkmann/shutterstock.com)
Na području BPK narednih dana počinje modernizacije magistralnih cesta, što je rezultat danas potpisanog ugovora u okviru Programa modernizacije cestovnog sektora u Federaciji BiH, između Cesta Federacije BiH i izvođača radova kompanije Euro-Asfalt.

Prema riječima Deda Pjanića, izvršnog direktora za tehničke poslove u Ceste Federacije, potpisani ugovor vrijedan je oko 4 mil KM i odnosi se na izgradnju kružnog toka Vitkovići i sanaciju cestovne konstrukcije na magistralnoj cesti M20 na području Goražde.

- Riječ je o rekonstrukciji ceste dužine tri kilometra, a pored toga će se u sklopu rekonstrukcije ceste izvršiti i rješavanje odvodnje i poboljšanje elemenata pješačkog saobraćaja, dakle izgradnja pješačkih staza. Posao je na javnom tenderu dobila domaća kompanija Euro-Asfalt, a radovi praktično počinju na terenu za nekih sedam do deset dana u skladu sa ugovorom i trebali bi biti okončani u roku šest mjeseci - izjavio je Pjanić.

On ističe kako je riječ o jednom od većih projekata na području ovog kantona, te da nakon toga slijede aktivnosti na rekonstrukciji mosta preko rijeke Drine i izgradnji zaobilaznice.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su premijer BPK Emir Oković i gradonačelnik Goražda Muhamed Ramović koji su naglasili važnost realizacije Programa modernizacije cesta, odnosno infrastrukturnih projekata na području ovog kantona, te dobru saradnju sa Ceste FBiH.

- Goražde će i ove godine biti jedno veliko gradilište. Sa federalnom direkcijom cesta imamo projekte vrijedne 6,5 mil KM, a sada su potpisani ugovori u vrijednosti oko 4 mil KM, a u narednom periodu očekuju nas još dva projekta, rekonstrukcija Mosta žrtava genocida u Srebrenici i kružni tok. Ovo će mnogo značiti za Goražde kada je riječ o infrastrukturi i životu svih građana - izjavio je Ramović.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.