Izvor: Indikator | Utorak, 19.03.2019.| 15:59
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Više od 50 njemačkih kompanija traži dobavljače u regionu i u 2019. - Novo okupljanje 6. juna u Dortmundu

(Foto: michaeljung/shutterstock.com)
Njemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u zemljama Zapadnog Balkana nastavlja se i u 2019. godini, a novi događaj biće održan u Dortmundu 6. juna, izvještava Indikator.ba.

U okviru jednodnevnog događaja odabrane kompanije iz Bosne i Hercegovine i zemalja Zapadnog Balkana sastaće sa njemačkim firmama koje su u potrazi za dobavljačima roba i usluga iz traženih djelatnosti poslovanja.

Zainteresovane njemačke kompanije dolaze pretežno iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljačkog sektora za autoindustriju, sektora prerade i proizvodnje materijala od plastike, kao i elektro i elektronskog sektora. Inicijalno 52 njemačke kompanije zainteresovane su za pronalaženje partnera u regionu.

Oni koje žele postati dobavljači nekih od njemačkih kompanija trebaju se prijaviti do 29. marta, a broj onih koji će se kvalifikovati za završni B2B događaj je ograničen.

U proteklim krugovima pronalaženja dobavljača značajan broj kompanija iz regiona i BiH pronašao je nove poslovne angažmane, a kompanije iz BiH su redovno bile među najzapaženijim.

Događaj se realizuje pod pokroviteljstvom Ministarstva za privredu i energiju SR Njemačke u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća SR Njemačke. Organizuju ga Predstavništvo njemačke privrede u BiH, njemačke vanjskotrgovinske komore u zemljama Zapadnog Balkana (AHK), kao i njemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e.V.).


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.