NavMenu

Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš uskoro otvara odjel Pedijatrije i obnovljeni dio Porodilišta

Izvor: eKapija Utorak, 19.03.2019. 08:29
Komentari
Podeli
(Foto: Photographee.eu/shutterstock.com)
Opća bolnica Prim. dr. Abdulah Nakaš u aprilu otvara Pedijatriju, ali i obnovljeni odjel Porodilišta, u kojem će porodiljama biti omogućeni alternativni načini poroda.

- Svečano otvorenje obnovljenog odjeljenja Porodilišta te novoizgrađenog odjeljenja Pedijatrije planirano je za april, iako je najavljeno za kraj ovog mjeseca, ali zbog administrativnih procedura smo to pomjerili - rekao je Oslobođenju prim. dr Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice.

Za projekat proširenja odjeljenja Porodilišta, otvorenja odjeljenja Pedijatrije i nabavku medicinske opreme Ministarstvo zdravstva KS siguralo je 2,1 mil KM.

- Kada se radi o Pedijatriji, građevinski radovi su završeni, dio medicinske opreme se nabavlja, a u Porodilištu građevinski radovi traju. I ovdje treba dio opreme obezbijediti. U isto vrijeme ćemo primiti i potreban medicinski kadar za odjeljenje Pedijatrije. Na odjeljenju Porodilišta više će se raditi alternativni načini poroda. To su primjera radi oni na lopti, na stočiću, u bazenu i klasični koji može biti na porođajnom stolu i, u slučaju potrebe, carskim rezom. Nisu to nove metode, one su i prije postojale. Međutim, imamo taj problem što to niko ne prakticitira, slabo se radi sa ženama, slabo se žene pripremaju za porod, tako da će se od sada više raditi priprema žena - rekao je Kadrić i dodao kako u tom dijelu imaju dovoljno medicinskog kadra.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.