Izvor: Startit | Utorak, 19.03.2019.| 08:46
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Lokalna zajednica za vještačku inteligenciju počinje rad u Beogradu - U planu širenje u gradove regiona

(Foto: Robert Kneschke/shutterstock.com)
Jedna od najvećih globalnih zajednica u oblasti vještačke inteligencije počinje ovog mjeseca aktivnosti u Beogradu.

Naime, lokalna AI zajednica, osim u Novom Sadu, počinje da radi i u Beogradu, i to od 19. marta, a njeni osnivači vjeruju da Srbija ima potencijala u ovom domenu, ali da nedostaje inicijativa koje će se kvalitetno fokusirati na ovu IT granu.

Njihova vizija je da promovišu znanja u ovoj oblasti, primjere dobre prakse, kao i inovatore koji su željni da svoje proizvode u oblasti vještačke inteligencije pokažu svijetu.

Iako je pokrenuta prije samo nekoliko mjeseci, lokalna zajednica u Novom Sadu je do sada okupila više od 1.000 posjetilaca na svojim događajima.

U ovoj godini je prema riječima jednog od osnivača AI zajednice Jovana Stojanovića osim pokretanja Belgrade AI odjeljka planirano širenje i na druge gradove regiona.

- Kao završnica u ovoj godini planiramo da organizujemo najveću AI konferenciju u regionu, WONDERLAND AI koja će se održati 8. novembra u Beogradu. Cilj nam je da dovedemo svjetska imena, organizujemo različite tehničke i biznis-orijentisane radionice. Potrebno je napraviti razliku između automatizacije procesa i onoga što vještačka inteligencija zaista jeste, jer danas se termin AI koristi prilično olako. Jedan od ciljeva naše organizacije jeste i razdvajanje fikcije od realnosti - rekao je Stojanović.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.