Izvor: RTV | Ponedjeljak, 18.03.2019.| 10:29
Izdvojite članak Odštampajte vijest

U Kragujevcu otvoren savremeni CNC trening centar

Ilustracija (Foto: Monkey Business Images/shutterstock.com)
Savremeni CNC trening centar, čiji je cilj da mlade od 18 do 35 godina dodatno obuči za zanimanje operater mašinske obrade na CNC mašinama, svečano je otvoren 14. marta u Kragujevcu.

Kako je istakao Aleksandar Pajić, savjetnik ministra prosvete Srbije nadležan za poslove srednjeg obrazovanja i obrazovanja odraslih, trening centar će omogućiti da Kragujevac i čitava Šumadija hvataju korak sa izazovima četvrte industrijske revolucije.

- On će ubrzati razvoj obrazovanja, ali i tehnološku transformaciju i ekonomski razvoj u oblastima mašinstva, primjenjene elektrotehnike i informacionih tehnologija - rekao je Pajić.

Savjetnik ministra je istakao da je CNC trening centar odličan primjer reforme stručnog obrazovanja koji spaja obrazovne ustanove i privredu, a s ciljem razvoja ekonomije Srbije.

Centar je uspostavljen u okviru javno-privatnog partnerstva između Grada Kragujevca, nekoliko najuspješniji privatnih kompanija i Srednje stručne škole u Kragujevcu, koja ove godine obilježava 165 godina postojanja.


Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.