NavMenu

Blokirani računi banjalučke Vitaminke

Izvor: Capital Subota, 16.03.2019. 12:15
Komentari
Podeli

(Foto: vitaminka-kreis.com)
Računi fabrike za preradu voća i povrća Vitaminka iz Banjaluke blokirani su u petak, 15. marta, zbog dugova koje to preduzeće ima, saznaje portal Capital.

Računi Vitaminke u sedam banaka blokirani su, a prema podacima Poreske uprave Republike Srpske (PURS), ova firma je na kraju januara imala neplaćen dug za poreze i doprinose u iznosu od 739.228 KM.

Direktor Vitaminke Žarko Mikić rekao je da su računi blokirani zbog mjenice od 300 KM i da je to plaćeno, te da je sve riješeno još u petak.

- Ne znam zašto su zbog toga blokirali, u pitanju je Nestro petrol. Istina je da nismo bili platili, ali desila se greška u komunikaciji i sve smo riješili - rekao je Mikić.

Što se tiče duga prema PURS, on kaže da je više od 500.000 plaćeno u posljednjih mjesec dana, te da je ostao manji dug.

- Februar je uvijek problematičan jer se rade završni računi i plaćanja, ali sve smo riješili i nema problema - rekao je Mikić.

Vitaminka Banjaluka ostvarila je u 2018. godini neto gubitak od 2,4 mil KM, pokazuje finansijski izvještaj kompanije objavljen na Banjalučkoj berzi.

Gubitak je nešto veći nego godinu ranije, kada je iznosio 2,2 mil KM.

Poslovni prihodi kompanije smanjeni su na 11 mil KM, nakon 12,4 mil KM ostvarenih u 2017. godini. Poslovni rashodi bili su 13 mil KM, u odnosu na 13,9 mil KM zabilježenih 2017. godine.

Vitaminka je 76,6% u vlasništvu Kreis Industriehandel iz Švajcarske.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

23.04.2024.  |  Građevina

Uz park kod banjalučke Delte mogli bi da niknu i stambeni kompleksi, Grad sprema izmjene regulacionog plana

Aktuelna administracija gradonačelnika Draška Stanivukovića planira ponuditi gradsko zemljište oko novog parka kod tržnog centra Delta planet investitorima na prodaju ili u zamjenu za druge parcele. Na njima će biti moguća gradnja stambenih zgrada, a novac dobijen od prodaje tog zemljišta Grad Banjaluka, između ostalog, planira uložiti u gradnju upravo tog parka, koji će progutati milione KM. Grad Banjaluka to namjerava da realizuje

Izdvajamo još...

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.