NavMenu

Farmofit iz Gradiške uskoro gradi silos kapaciteta 2.500 tona - U planu i nova sušara za kukuruz i soju

Izvor: Nezavisne novine Petak, 15.03.2019. 11:59
Komentari
Podeli
Fabrika stočne hrane Farmofit iz Gradiške, kao jedan od regionalnih lidera u ovoj industriji, početkom aprila počinje gradnju novih objekata – silosa, ukupnog kapaciteta 2.500 tona, te nove sušare za kukuruz i soju. Rezultat je ovo dobrih poslovnih rezultata, ali i rasta otkupa količine žitarica tokom prethodnih sezona.

- Gradnja novih postrojenja bila je logičan poslovni potez jer ćemo na taj način unaprijediti proces prijema sirovina, ali i proširiti skladišni prostor naše fabrike. Takođe, izgradnjom nove sušare za kukuruz i soju rasteretićemo postojeće kapacitete i poboljšati kvalitet našeg finalnog proizvoda - istakao je generalni direktor Fabrike stočne hrane Farmofit, Vojislav Rapić.

Novim investicijama kompanija Rapić iz Gradiške osiguraće bolju kontrolu i sigurnije praćenje kvaliteta sirovina koje se otkupljuju. Dugoročni cilj ovog ulaganja je dodatno jačanje odnosa sa već postojećim kooperantima, ali i otvaranje mogućnosti za nove saradnje. Planirano je da gradnja silosa bude završena do početka žetve pšenice, a sušara do sezone sušenja.

- Ovakvi razvojni planovi ne bi bili mogući bez vjernih kupaca i kooperanata, ali i vrhunskih stručnjaka naše fabrike koji svakodnevno rade na poboljšanju tehnologije proizvodnje stočne hrane i njenom kvalitetu. Modifikacija proizvoda za nas je ključna, jer na taj način pratimo želje i potrebe kupaca - naglašava Rapić.


Iz kompanije ističu da iako imaju velike planove za 2019. godinu, nastavljaju rad vođeni idejom da tržištu i kupcima ponude najbolji kvalitet za njihove životinje. Farmofit je danas respektabilan brend, sinonim za kvalitet i pouzdanost u radu, a sa gotovo 1.000 zadovoljnih kupaca, jedan je od vodećih proizvođača stočne hrane u državi i regionu.

Ova kompanija danas ima gotovo 100 radnika, a kroz društveno odgovorno djelovanje konstantno jača saradnju poslovnog sektora i akademske zajednice, te mladim stručnjacima iz oblasti poljoprivrede pruža brojne mogućnosti za saradnju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

18.04.2024.  |  Građevina

Uskoro tender za rekonstrukciju zgrade Soda So u Tuzli, radovi će koštati više od 10 mil KM

Uručivanjem Glavnog projekta rekonstrukcije, dogradnje i nadogradnje zgrade Vlade Tuzlanskog kantona u Tuzli završena je još jedna od faza pripreme za obnovu i rekonstrukciju objekta poznatog kao zgrada "Soda-So". U narednom periodu preostaje raspisivanje tendera za izbor izvođača radova i konačno početak rekonstrukcije, saopštila je Vlada TK. Ministrica prostornog uređenja i zaštite okolice Anela Ajšić je izrazila svoje

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.