NavMenu

Intesa Sanpaolo ulazi u sektor medicinske njege

Izvor: Indikator Petak, 15.03.2019. 08:17
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: LightField Studios/shutterstock.com)Ilustracija
Kao odgovor na rastuću potrebu za medicinskom njegom italijanske populacije, Intesa Sanpaolo grupa lansirala je XME Salute kako bi svojim klijentima ponudila digitalnu uslugu koja brzo i jednostavno upravlja rezervacijama medicinskih pregleda, a istovremeno pruža značajne popuste na zdravstvene usluge.

Inicijativu je razvila tvrtka Intesa Sanpaolo Smart Care, grupna tvrtka koja razvija digitalne usluge u području mobilnosti, zdravlja i doma, u saradnji s Previedical, vodećom italijanskom mrežom odobrenih zdravstvenih ustanova i liječnika, koje koriste zdravstveni fondovi i osiguravajuća društva, uključujući i dopunski zdravstveni fond za zaposlenike Intesa Sanpaolo.

Banka tako potvrđuje svoju predanost da svojim kupcima nudi proizvode za zaštitu i visokokvalitetne usluge kao odgovor na kritične potrebe poput zdravstvene skrbi.


Italijanska domaćinstva su 2018. plaćala oko 150 miliona medicinskih usluga iz vlastitih džepova, s prosjekom od 3,4 usluge po osobi. Od 2013. do 2017. privatni izdaci za zdravstvo porasli su za 9,6%. U 2018. godini dosegli su 40 mlrd EUR, uz prosječnu cijenu po osobi od 655 EUR.

Procjenjuje se da je prosječno vrijeme čekanja za termin zdravstvene zaštite u javnom sektoru 54,5 dana. U privatnom sektoru je to prosječno 5,7 dana, zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje za korištenje ove usluge.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

16.04.2024.  |  Industrija, Građevina

Njemačka firma u Laktašima dograđuje proizvodni pogon

Njemačko preduzeće u Laktašima Technics Programme Engineering podnijelo je Gradu Laktaši zahtjev za izdavanje ekološke dozvole za postrojenje za mašinsku obradu metala, izvještava Indikator.ba. Riječ je o dogradnji po postojećeg postrojenja u naselju Mahovljani, na parcelama označenim kao k.č. broj: 73/2 74/1, 75, 76, k.o. Mahovljani. Ukupna planirana bruto proizvodnja gotovih proizvoda iznosi oko 100 tona godišnje. Technics Program

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.