NavMenu

Proljeće na Balatonu - Brojne mogućnosti za odmor i korporativne skupove u Hunguest Hotelu BAL Resort

Izvor: Promo Četvrtak, 14.03.2019. 15:08
Komentari
Podeli
Mađarsko jezero Balaton jedna je od popularnijih turističkih destinacija i najveće jezero Centralne Evrope. S obzirom na blizinu turisti iz regiona se često odlučuju da svoj odmor, vikend ili kraći izlet provedu upravo na ovom mjestu koje osvaja prirodnim ljepotama i mogućnostima koje pruža posjetiocima za raznovrsne aktivnosti i zabavu.

Mađari tvrde da Balaton nije zanimljiv samo tokom ljeta, već i u proljeće, pa su možda baš predstojeći uskršnji i prvomajski praznici prava prilika za uživanje u vožnji brodom po jezeru, jedrenju, vožnji kajaka i kanua, avantura parku ili biciklističkim turama oko vode.

Ako se odlučite za vožnju bicikla oko jezera Balaton uživaćete u veličanstvenim predjelima, netaknutoj prirodi i šarmantnim lokalnim selima i vinogorju. Za ljubitelje fotografije, domaćini predlažu visoku obalu Balatonakarattya koja je prirodni vidikovac i odakle se pruža pogled od koga zastaje dah. Ovdje se možete odmarati na toplom proljećnom suncu ili organizovati piknik, a zatim prošetati do zaliva i diviti se surferima.

Za malo ambicioznije posjetioce, dobar izbor je i posjeta obližnjem gradu Vespremu, takozvanom "Gradu kraljica", gdje se nalaze zoo vrt Kittenberger, Četvrt dvoraca (Castle District), muzej Laczkó Dezső, brojni restorani i parkovi. Tu je i fabrika Csalló Pálinka, gdje možete probati lokalnu rakiju (pálinka), a u blizini je i samostan Tihany, Benediktinski manastir osnovan u Kraljevini Mađarskoj 1055. godine.

Fabrika poznatog Herendi porcelana nalazi se u gradu Herendu, u blizini Vesprema. Ova mađarska kompanija specijalizovana je za proizvodnju luksuznog ručno slikanog i pozlaćenog porcelana, a duga tradicija seže sve do davne 1826. godine, kada je osnovana.

Avantura park Nosztori lociran je kod ulaza u istoimenu dolinu i svojim gostima nudi sve što biste očekivali da nađete u tematskom parku za one koji tragaju za uzbuđenjima: zip lajn, 14 metara visok zid za penjanje, stazu za kvadove, strijelište i šumski lavirint. U obližnjem gradu Balatonfüreda vrijedi posjetiti promenadu Tagore, omiljeno sastajalište "lokalaca", kao i muzej Jókai Memorial, galeriju Vaszary, galeriju i pozorište Kisfaludy.

Zabavni park BalatoniBob lociran je na sjeveru jezera Balaton i nalazi se u predivnom prirodnom okruženju mjesta Balatonfűzfő. Ovaj park nudi sveobuhvatno cjelodnevno iskustvo za sve članove porodice, a otvoren je tokom cijele godine. Ovdje se nalaze dvije sjajne bob staze ukupne dužine 1,5 kilometara, kao i mnoge druge mogućnosti za zabavu.

Mjesto za porodice i poslovne ljude

Hunguest Hotel BÁL Resort nalazi se na sjevernoj strani jezera Balaton, u mjestu Balatonalmádi. Udaljen je samo 200 metara od plaže i smješten u drevnom parku površine 1,5 hektara. Lako je dostupan autoputem M7, kako iz Budimpešte, od koje je udaljen 110 kilometara, tako i sa južne strane jezera. Od Đera do hotela ima 105 kilometara, a od autoputa je udaljen oko 25 km.

Hotel ima 193 klimatizovane sobe i 16 apartmana. Sve sobe gledaju na jezero Balaton i tako gostima pružaju mogućnost da uživaju tokom svog boravka. Hotel je otvoren tokom cijele godine i idealan je za sve koji žele relaksaciju ili vole vodene sportove, a pogodan je i za porodice sa malom djecom.

Za one koji dolaze svojim automobilom, hotel nudi i mogućnost ostavljanja vozila na parkingu kapaciteta 180 automobila, opremljenom kamerama. Podzemna garaža ima mjesta za 20 vozila.

Hotelski restorani nude gostima obilan švedski sto i vrhunska kvalitetna jela, na koja su posjetioci Hunguest hotela već navikli.

"Sky Lounge & Board Room" na najvišem, 13. spratu, odličan je izbor za specijalne događaje, uključujući vjenčanja, ali i sastanke top menadžera, ekskluzivne večere i druge posebne skupove. Iz jedinstvenog sky bara Hunguest Hotela BÁL Resort pruža se najlepši pogled na jezero Balaton.

Sastanci, opuštanje, zabava...

Konferencijski centar visokog nivoa idealan je za male i velike događaje. Sale su opremljene modernim tehničkim uređajima i na raspolaganju su gostima na više od 1.000 m2 prostora, sa prirodnim svjetlom.


Sale Tramontana I-II i Nevera I-II su klimatizovane, sa prirodnim svjetlom i mogućnostima potpunog zamračivanja, dok je Management Board Room, na prvom spratu hotela, idealan za sastanke direktora. I ovaj prostor je klimatizovan i ima prirodno svjetlo, a bežični internet dostupan je u svim salama.

Hotel ima svoj wellness dio, u kome se nalaze zatvoreni 25-metarski bazen, zajedno sa đakuzijem, Kneipp-bazenom i različitim saunama (Finska, infra- i parno kupatilo), kao i hladni bazen. Ljubitelji sporta mogu uživati u fitnesu, aerobiku i skvošu, a "Spa and Beauty Salon" nudi brojne usluge onima koji požele da izgledaju još atraktivnije: masaže i kozmetičke tretmane, manikir i pedikir.

U hotelu se trude da svim gostima vrijeme provedeno na Balatonu ostane u lijepom sjećanju, pa tako za svoje posjetioce organizuju i krstarenja po jezeru (za korporativne susrete ili samo zabavu), posjete avantura parku, iznajmljivanje bicikla ili odbojku na plaži. Aktivnosti su raznovrsne i unutar hotela, pa su tu uvijek popularne karaoke, degustavija vina, palinke i čokolade, brazilski ples, kao i kazino igre.


Fotogalerija
Hunguest Hotel BAL Resort na Balatonu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.03.2024.  |  Saobraćaj

Jedan TAG uređaj za sve autoceste u regionu - BiH potpisuje protokol o saradnji sa Srbijom, uskoro i sa Hrvatskom

Nakon što je uvođenjem zajedničkog TAG uređaja za naplatu cestarine omogućeno da vozači iz Srbije, Crne Gore i Hrvatske kroz naplatne rampe na autocestama prolaze bez čekanja, isto će uskoro moći i građani BiH. Naime, na inicijativu resornih ministara Bosne i Hercegovine i Republike Srbije Edina Forte i Gorana Vesića, u četvrtak će u Beogradu biti potpisan protokol o saradnji i sa Bosnom i Hercegovinom. Drugim riječima, svi oni

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.