Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 15:41
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Poreska uprava RS uvela elektronsko podnošenje prijava za posebne takse

Ilustracija (Foto: Saklakova/shutterstock.com)
Poreska uprava RS uvela je elektronsko podnošenje prijava za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu, prenosi Preduzetničkiportalsrpske.net.

Ova nova usluga uvedena je 11. marta i za sada je ostavljena mogućnost dobrovoljne prijave, ali će od 20. marta ove godine elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu biti obavezno.

Sve potrebne informacije o postupku registracije i načinu popunjavanja prijava mogu naći na internet stranici Poreske uprave RS www.poreskaupravars.org, u rubrici Aktuelnosti.

Inače, predstavnici Poreske uprave RS su početkom marta ove godine širom Republike Srpske održali niz obuka poreskih obveznika za elektronsko podnošenje poreskih prijava za posebnu republičku taksu, komunalnu taksu i boravišnu taksu. Ova aktivnost je organizovana u saradnji sa Privrednom komorom RS, a cilj je bio da se poreskim obveznicima pomogne da što lakše i jednostavnije podnesu ove poreske prijave elektronskim putem, prenio je Preduzetničkiportalsrpske.net.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.