Izvor: eKapija | Četvrtak, 14.03.2019.| 11:30
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija 28. i 29. marta u Banjaluci

(Foto: zefart/shutterstock.com)
Digital Graphic Fair, međunarodni sajam digitalnih grafičkih tehnologija i materijala, biće održan u Banjaluci, na tvrđavi Kastel 28. i 29. marta, po drugi put.

Regionalni zastupnici vodećih kompanija iz svijeta digitalnih grafičkih rješenja, predstaviće najznačajnije novitete sa polja digitalnih grafičkih tehnologija i materijala. Stoga je ovogodišnji moto sajma Think a little bit digital.

M Studio design&print iz Banjaluke, ove godine je u ulozi organizatora cijelog projekta. Dizajn menadžer M Studija i kreativni direktor sajma, Draško Bošnjak, posjetiocima će predstaviti autorsku izložbu primjenjenog grafičkog dizajna, koja će biti izvedena najsavremeniji tehnologijama digitalne štampe.

Misija čitavog projekta je edukacija i razvijanje svijesti kod umjetnika i stvaralaca, da kreativno pristupaju problemima i daju nova kreativna rješenja. Društvena korist sajma ogleda se u pomjeranju kreativnih granica, povećanju produktivnosti i kvaliteta proizvodnje, unaprijeđenja poslovanja.

Inicijativu za osnivanje DGF sajma 2017. pokrenuo je Slobodan Bobby Baltić, predvodnik kompanije Carlos Signs, koji na polju grafičkog tržišta aktivno djeluje nepunih 20 godina.

Sajam će tokom oba dana manifestacije biti otvoren za posjetioce od 10 do 18 časova.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.