NavMenu

Početak izgradnje dionice autoputa Preljina-Požega najavljen za proljeće 2019.

Izvor: Tanjug Četvrtak, 14.03.2019. 07:43
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Scherbinator/shutterstock.com)Ilustracija
Na prolejće počinje izgradnja dionice autoputa od Preljine do Požege, najavila je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović.

Ona je razgovarala s gradonačelnikom Čačka i predsjednicima opština Lučani, Požega, Lapovo i Batočina o početku izgradnje dionice Koridora 11 od Preljine do Požege i o završetku saobraćajnice Kragujevac-Batočina.

Mihajlović je istakla da je Ministarstvo tu da pruži svu neophodnu podršku i pomoć lokalnim samoupravama da se adekvatno pripreme za početak radova koji su planirani na proljeće.


Dionica autoputa Preljina-Požega duga je 30,96 kilometara, radove će izvoditi kineska kompanija China Communications Construction LTD, a ugovorena vrijednost radova iznosi 450 mil EUR.

Dionica od Kragujevca do Batočine duga je pet kilometara, a početak radova planiran je za kraj marta.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Turizam, sport, kultura

Izabrano pobjedničko rješenje za buduće zdanje Prirodnjačkog muzeja i Park prijateljstva u Beogradu - Pješački most do Velikog ratnog ostrva (FOTO)

Zgrada na čijoj fasadi se reflektuju obrisi obližnjeg Muzeja savremene umetnosti, panoramski točak, bogato ozelenjene pešačke staze, pristan za brodiće i veza sa Velikim ratnim ostrvom deo su zamisli prvonagrađenog rešenja na arhitektnosko-urbanističkom konkursu za područje Parka prijateljstva i budućeg zdanja Prirodnjačkog muzeja u ovom delu grada. Ovo rešenje, koje je nagrađeno sa 2,5 miliona dinara za taj prostor predložio je

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.