Izvor: eKapija | Srijeda, 13.03.2019.| 14:20
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Panorama Sole i portal Hause organizuju u Sarajevu prvu regionalnu konferenciju o arhitekturi i građenju

(Foto: Kartinkin77/shutterstock.com)
Prva Regionalna konferencija arhitekture i graditeljstva – House’19 održaće se u Sarajevu, 28. marta u hotelu Hills, u organizaciji portala House.ba i kompanije Panorama Sole.

Konferencija je posvećena građenju, arhitekturi i urbanizmu, a cilj je izgradnja platforme koja će omogućiti razmjenu i raspravu stručnjaka o iskustvima, istraživanjima, idejama i tehnologijama, praktičnim i teoretskim područjima, te stvoriti prostor za stvaranje trendova u oblasti arhitekture i građenja u Bosni i Hercegovini i regiji, navedeno je na sajtu Asocijacije arhitekata BiH.

Stručnjaci će pružiti jedinstven uvid u današnje trendove arhitekture i graditeljstva, na koji način će se graditi objekti budućnosti, te kako se mijenjaju načini na koji rade. Učesnicima će se obratiti najrelevantnija arhitektonska imena iz regije i Europe. Svoje radove i trendove prezentiraće Amir Vuk Zec – arhitektonski studio Zec, Vladimir Gugl – arhitektonski studio Gugl Srbija, Franco Vittor – Calligaris Italija, Dejan Racić – Porcenalosa Grupo Španija, Marko Dabrović – arhitektonski studio 3LHD Hrvatska, Admir Delalić – Vaillant BiH i predstavnici Asocijacije arhitekata u Bosni i Hercegovini.

Na konferenciji House ’19 biće prisutno više od 300 učesnika, arhitekata, građevinskih inženjera i radnika, akademska javnost, istraživači, studenti, proizvođači, predstavnici državnih institucija za razvoj infrastrukture i mnogi drugi.

Konferencija će pokrenuti razmišljanja o današnjim trendovima, te izazovima u arhitekturi i graditeljstvu, kao i razgovore o tome na koji način se naše već izgrađeno okruženje može oblikovati kako bi bilo ljepše, funkcionalnije te kako poboljšati ljudsko iskustvo kroz izvrsnost i raznolikost dizajna i arhitekture.

Prijave za učešće vrše se putem veb stranice https://housekonferencija.comUnos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.