Izvor: eKapija | Utorak, 12.03.2019.| 15:49
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Violeta završava proširenje pogona u Grudama - Investicija vrijedna 15 mil EUR

Kompanija Violeta proširuje postojeći pogon u Grudama za dodatnih 7.000 m2 i radovi se privode kraju. Kako su rekli za eKapiju, plan je instalirati nove linije kako bi odgovorili potrebama tržišta i osigurali dovoljne količine za veliku serijsku proizvodnju.

- Za serijsku proizvodnju potrebne su velike brzine, stoga su nova ulaganja značajna. Radi se o investiciji od oko 15 mil EUR. Ove godine planiramo i izlazak na nova tržišta. Već smo početkom godine krenuli sa distribucijom na albanskom tržištu, a u planu je izlazak na bugarsko i poljsko tržište - rekli su iz Violete za eKapiju.

Violeta u svom pogonu u Grudama radi tekući program - tekuće deterdžente, sredstva za čišćenje i omekšivače. Lansirali su i novi proizvod - deterdžent za čišćenje podova. Proširenje pogona dodatno će povećati postojeće kapacitete proizvodnje.

- Pratimo tržišne trendove i prema tome planiramo nova ulaganja, stoga nam je u 2019. godini plan da instaliramo novu liniju za proizvodnju higijenskih uložaka. Takođe, već smo u pregovorima za kupnju novog stroja za proizvodnju pelena-gaćica. Novi projekt je i stroj za proizvodnju kapsula deterdženata za suđe i rublje.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.