Izvor: Klix | Petak, 08.03.2019.| 12:57
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Calvin Klein uskoro prekida proizvodnju luskuzne odjeće

Ilustracija (Foto: Lumen Photos/shutterstock.com )
Iz američke modne marke Calvin Klein objavili su da uskoro prekidaju proizvodnju luksuznih kolekcija odjeća, a umjesto toga fokusiraće se na postojeće kategorije, uključujući proizvodnju traperica i donjeg rublja.

Ovo saopćenje dolazi nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Calvina Kleina Rafa Simonsa, nekadašnjeg kreativnog direktora kompanija poput Christian Dior i Jil Sander, krajem prošle godine.

Dizajner, koji je promijenio ime kolekcije Calvin Klein u Calvin Klein 205W39NYC, odlučio je prekinuti ugovor o radu, koji je trebao isteći u augustu ove godine.

Nakon Simonsovog izlaska, kompanija je u januaru saopćila da planira rebrendirati liniju i upustiti se u potragu za njegovim nasljednikom. Njegova odluka da u potpunosti ukine kolekciju, kao i da zatvori njujoršku prodavnicu, navodno će rezultirati sa 100 otkaza samo u Njujorku i Milanu. Postoje i planovi za zatvaranjem milanskog ureda firme.

Izvor upoznat sa situacijom potvrdio je Guardianu da brend i dalje planira kreirati VIP haljine za crveni tepih i da će to biti jedini elegantni komad odjeće s kojom će nastaviti raditi.

Calvin Klein već traži jednu osobu koja će preuzeti odgovornost za dizajn ove i ostalih kategorija.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.