NavMenu

Calvin Klein uskoro prekida proizvodnju luskuzne odjeće

Izvor: Klix Petak, 08.03.2019. 12:57
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Lumen Photos/shutterstock.com)Ilustracija
Iz američke modne marke Calvin Klein objavili su da uskoro prekidaju proizvodnju luksuznih kolekcija odjeća, a umjesto toga fokusiraće se na postojeće kategorije, uključujući proizvodnju traperica i donjeg rublja.

Ovo saopćenje dolazi nakon neočekivanog odlaska kreativnog direktora Calvina Kleina Rafa Simonsa, nekadašnjeg kreativnog direktora kompanija poput Christian Dior i Jil Sander, krajem prošle godine.

Dizajner, koji je promijenio ime kolekcije Calvin Klein u Calvin Klein 205W39NYC, odlučio je prekinuti ugovor o radu, koji je trebao isteći u augustu ove godine.

Nakon Simonsovog izlaska, kompanija je u januaru saopćila da planira rebrendirati liniju i upustiti se u potragu za njegovim nasljednikom. Njegova odluka da u potpunosti ukine kolekciju, kao i da zatvori njujoršku prodavnicu, navodno će rezultirati sa 100 otkaza samo u Njujorku i Milanu. Postoje i planovi za zatvaranjem milanskog ureda firme.


Izvor upoznat sa situacijom potvrdio je Guardianu da brend i dalje planira kreirati VIP haljine za crveni tepih i da će to biti jedini elegantni komad odjeće s kojom će nastaviti raditi.

Calvin Klein već traži jednu osobu koja će preuzeti odgovornost za dizajn ove i ostalih kategorija.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

22.04.2024.  |  Energija, Industrija, Saobraćaj

Ruski Zarubežnjeft želi još investicija u RS - U fokusu gasifikacija, solarna energija i širenje prodajne mreže

Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije Zarubežnjeft (Zarubezhneft) Igorom Šćelkunovim. Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije Zarubežnjeft u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje. Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.